0

О ще малко и вече няма да можем да се радваме на голямо изобилие от тиквички, затова днес ви предлагаме още една рецепта с този полезен и достъпен зеленчук. 

Борани с тиквички

  • 2 тиквички
  • 1 ч.ч. нахут
  • 500 г говеждо или агнешко месо
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 0.5 ч.ч. зехтин
  • 300 г цедено козе мляко
  • 3 щипки сух джоджен

Начин на приготвяне:

Прецедете накиснатия от предишната вечер нахут. Сложете го в тенджера и го залейте с вода. Захлупете и варете на умерен огън до пълното му сваряване.

В друга тенджера сложете нарязаното на средно големи парчета месо, покрийте го с вода и захлупете. Варете на бавен огън до сваряване.

Обелете лука и го нарежете на едри парчета. Обелените скилидки чесън нарежете на тънки филийки. Запържете лука и чесъна, от всички страни, в тенджера с покрито със зехтин дъно. Добавете нарязаните на едри парчета небелени тиквички и ги запържете. Добавете няколко черпака от месния бульон и оставете тиквичките да омекнат на бавен огън.

Добавете прецедения сварен нахут и сварените парчета месо. Добавете соленото цедено кисело мляко и с бавно разбъркайте докато то се разтвори. Поръсете с 2 щипки джоджен и отново разбъркайте бавно.

Сервирайте борани с тиквички, поръсено с щипка сух джоджен.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@