0

О ще малко и вече няма да можем да се радваме на голямо изобилие от тиквички, затова днес ви предлагаме още една рецепта с този полезен и достъпен зеленчук. 

Борани с тиквички

  • 2 тиквички
  • 1 ч.ч. нахут
  • 500 г говеждо или агнешко месо
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 0.5 ч.ч. зехтин
  • 300 г цедено козе мляко
  • 3 щипки сух джоджен

Начин на приготвяне:

Прецедете накиснатия от предишната вечер нахут. Сложете го в тенджера и го залейте с вода. Захлупете и варете на умерен огън до пълното му сваряване.

В друга тенджера сложете нарязаното на средно големи парчета месо, покрийте го с вода и захлупете. Варете на бавен огън до сваряване.

Обелете лука и го нарежете на едри парчета. Обелените скилидки чесън нарежете на тънки филийки. Запържете лука и чесъна, от всички страни, в тенджера с покрито със зехтин дъно. Добавете нарязаните на едри парчета небелени тиквички и ги запържете. Добавете няколко черпака от месния бульон и оставете тиквичките да омекнат на бавен огън.

Добавете прецедения сварен нахут и сварените парчета месо. Добавете соленото цедено кисело мляко и с бавно разбъркайте докато то се разтвори. Поръсете с 2 щипки джоджен и отново разбъркайте бавно.

Сервирайте борани с тиквички, поръсено с щипка сух джоджен.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@
Коментирай
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

<p>Андрей Слабаков: Малко са им 2 дни на непушачите&nbsp;&nbsp;</p>
Ексклузивно

Андрей Слабаков: Малко са им 2 дни на...

Преди 5 часа
<p><span style="color:#ffbc00;"><strong>&bdquo;Oбичай ме бавно&ldquo;</strong> </span>- новата книга на Добромир Банев</p>
Ексклузивно

„Oбичай ме бавно“ - новата книга на...

Преди 6 часа
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Водещи новини