7

О млет, но с картофи и чоризо - това кулинарно творени няма как да е друго освен испанско. Днес ви предлагаме да спестите цял час пред печката и да направите този готварски експеримент с нас. 

6 яйца
200 г наденица „Чоризо“
300 г картофи
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
1/2 връзка магданоз
30 мл зехтин
50 г краве масло
100 г сирене „Манчего“
сол и черен пипер на вкус

За салатата:
50 г салата „Фелд“
50 г радичио
50 г чери домати
1/2 малка глава червен лук
30 мл зехтин
15 мл бял балсамов оцет
сол на вкус

Сварете, обелете и нарежете на кубчета картофите. Нарежете лука на тънки полумесеци.

Загрейте тиган с незалепващо покритие. Налейте зехтина и добавете половината от маслото. Запържете лука до златисто и прибавете картофите, заедно с наситнените мащерка и чесъна. Гответе на умерен огън, докато картофите се запържат приятно. Извадете всичко от съда.

В същия съд запържете чоризото, нарязано на шайби. Прибавете останалото масло. Върнете картофената смес и разбъркайте.

Разбийте яйцата, поръсете ги с наситнения магданоз, сол и пипер и разбъркайте. Налейте ги в съда при останалите продукти.

Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Запечете ястието за 8-10 минути. Извадете от фурната и поръсете с настъргано сирене „Манчего“.

Накъсайте радичиотo. Разполовете доматите, а лука нарежете на полумесеци.

В купа разбъркайте нарязаните зеленчуци и салатата валериана. Овкусете ги с оцет, зехтин и сол. Сервирайте омлета със салатата.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@