2

В ъв вас дреме шеф готвач, моментът да го покажете настъпи. Днес ви предлагаме да развихрите кулинарния си талант с рецепта на Гордан Рамзи.

Първата важна стъпка от приготвянето на вкусно свинско с марината е да се заредите с всички екзотични съставки.

За марината :

  • ½ ч. ч. пюре от жълто ахи
  • 2 с. л. ленено масло
  • 1 с. л. пресован чесън
  • 1 ч. л. портокалова кора
  • ¼ ч. ч портокалов сок
  • 1 ч.л. цветове от фенел
  • 1 с. л. цвят от лайка
  • сол и черен пипер на вкус

Средно голямо парче свинско месото се овалва в марината и се оставя да престои и престоява 6-8 часа.

Междувременно потърсете и тези съставки:

  • гастрик от манго
  • 1 манго
  • 1 ч. л. кафява захар
  • ¼ ч.ч. писко
  • фламбира се
  • хабанеро на кубчета
  • 2 с.л. черен китайски оцет
  • 3 с. л. мед

Мангото се нарязва на кубчета и се запържва с гастрик от манго и кафява захар. Сместа се фламбира с писко. Добавят се още хабанеро на кубчета, оцет и мед.

Месото се готви на 66 градуса върху електрическа скара или оребрен тикан и се овкусява със сместа от манго. Поднася се с класическа гарнитура от печени картофи.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@