Още по темата

Най-чаканото и предизвикващо любопитство име е това на кандидата за президент на ГЕРБ. То обаче ще стане известно чак на 2 октомври, а дотогава спекулациите по въпроса ще продължават с пълна сила.

Заместник-председателят на партията Цветан Цветанов намекна преди два дни, че кандидатът за държавен глава може да е жена. По този повод последното спрягано име е на вътрешния министър и вицепремиер Румяна Бъчварова, пише в. „Сега“, позовавайки се на свои източници от ГЕРБ.

Костов: Кандидатът на ГЕРБ ще спечели изборите

Ще има ли сблъсък на генерали в битката за президент?

В управляващата партия вариантите за номинация се променяли през ден. Първоначално се говореше, че лично Борисов ще се кандидатира, после спряганото име беше това на Томислав Дончев.

След като този вариант отпаднал в ГЕРБ се появила идеята за столичния кмет Йорданка Фандъкова, но за да е номинирана трябвало регионалния министър Лиляна Попова да се съгласи да заеме кметското ѝ място. Павлова категорично отказала и така се стигнало до

последния вариант – Бъчварова.

Кметът Фандъкова отговори на спекулациите за кандидатурата ѝ за държавен глава в студиото на „Здравей, България“ по NOVA, обявявайки, че това „не е на дневен ред“ за нея.

Фандъкова беше категорична, че в края на летния сезон има много работа, свързана с подобряването на инфраструктурата в столицата и не мисли за президентската надпревара.

Какво още каза Фандъкова вижте във видеото: