Още по темата

"Аз работя активно в парламента от 6-7 години. Струва ми се, че за пръв път ГЕРБ изглеждат толкова слаби и в позиция, която следва БСП. Те преди в силата си първи издигат хората си, тръгват на дебати, но сега излъчват слабост и се съобразяват с това, което прави БСП", коментира Корнелия Нинова, председател на БСП ден след издигането на Цецка Цачева и Пламен Манушев за кандидати за "Дондуков" 2. 

С тази кандидатура става все по-видима възможността за промяна и на президентската институция, и на статуквото, убедена е червената шефка. 

"Цецка Цачева е най-удобният за нас кандидат.

За нас тази кандидатура е слаба и увеличава шансовете на ген. Радев", посочи Нинова.

Цецка Цачева - официално и неофициално СНИМКИ

По думите й ГЕРБ стартирали кампанията страшно унизително. Причината според нея е, че Борисов е обявил на трибуната кой от изброените имена, които се спрягаха за евентуални номинации за кандидат-президент на ГЕРБ, е с най-висок и кой с най-нисък рейтинг.

„Убедени сме, че ще спечелим тези избори.

Всички тези кандидати са участвали по някакъв начин в изпълнителната или законодателната власт. Те са били част от реформите в страната. Генерал Радев е единственият различен човек – защитавал е суверенитета на България. При Цачева това никога няма да се случи. И генерала, и майките заслужават доверие”, добави Нинова, визирайки начина, по който Борисов определи Цачева - че е време за майка на нацията. 

Нинова определи шефката на НС като „просто един послушен изпълнител” и попита „Бихме ли искали да имаме такъв президент?”

Нинова коментира и семейството на Цачева по друга линия - синовете и на двете са добри математици и заедно са печелили медали за България. 

Лидерът на БСП посочи и че се готви

"гигантска фалшификация на изборите”.

„Ние ще вземем мерки това да се спре”, категорична бе Нинова.

Реакции след номинацията на Цачева

Цачева е предложение лично на Борисов

Цачева е кандидатът. Борисов я нарече майка на нацията

Кой е мъжът до Цачева и още факти за нея и Манушев