Още по темата

Депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Методи Андреев категорично отхвърли възможността за коалиция между  неговата партия и БСП. В студиото на „Здравей, България“ по NOVA той нарече такава коалиция „безпринципна“.

Андреев говори и за събитията вляво, като е категоричен, че раздорът между БСП и АБВ не е изненада. „Още от 2014 г. се заговори за отделяне на АБВ от БСП. Проблемът е, че това се повтаря в една ситуация, в която отново се заговори за големи проекти.

Лявото е тежко зависимо от чужди интереси, от руските енергийни проекти.

Те се занимават непрекъснато с това кой корпоративен кръг да обладае конкретен проект, как да се разпределят комисионите.

Румен Радев е косвена жертва на една стара битка кое корпоративно лоби да овладее бъдещето на несъстоялата се коалиция”, смята народният представител от ГЕРБ.

Методи Андреев говори и за отношенията на страната ни с Русия, наричайки евентуалните опити на кабинета да подобри тези отношения „стратегическа грешка“. „Не можем по никакъв начин да залагаме на тях за нашата сигурност. Това е груба политическа грешка и зачеркване на 26 години стремеж към Европа и НАТО.

Винаги, когато България е търсила сигурност от Русия, е получавала зависимост.

В този смисъл българските политици трябва да четат много добре историята, за да видят примерите за това”, категоричен е той.

„Тактическа стъпка от страна на Путин и Ердоган е сближаването на Русия и Турция. Подобен съюз винаги е бил опасност за България. Смятам, че трябва да се направи корекция на българската политика спрямо Турция.

Добросъседството с всички наши комшии е нещо нормално. Отношенията с Турция трябва да бъдат добри не само заради заплахата от бежанци, а защото тя все още е наш стратегически съюзник в НАТО”, каза още Методи Андреев.

Целия разговор гледайте във видеото: