Още по темата

„Много силни думи употребявате. Ще ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя беше тръгнала така в някаква посока, но гледам, че липсва в столчето й.” По този начин се обърна депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров към водещия на "Здравей, България" по NOVA Виктор Николаев.

Реакцията му беше предизвикана от въпрос на Николаев дали "шайка" стои зад нередностите в процедурата по закупуване на нови изтребители за армията. "Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите" е озаглавена книга, написана от Тодоров през 2013 г. Днешният депутат от ГЕРБ тогава определяше партията на Бойко Борисов като "най-мрачната част от голямата измама, известна като български преход".

До преди месец сутрешният блок на NOVA се водеше съвместно от Николаев и водещата Анна Цолова, която обаче напусна предаването.

„NOVA приема отправянето на заплахи от публични личности към журналисти за недопустимо поведение

Ръководството на телевизията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси вместо даването на отговори е опит за подмяна на актуалните теми.“, се посочва в позиция на Нова Броудкастинг Груп.

Вицепремиерът Валери Симеонов също си позволи реплики към водещия на сутрешното предаване днес. „Вие с конкурс ли сте назначен“, обърна се вицепремиерът към водещия Виктор Николаев, когато беше попитан за скандала "Кумгейт" в Хасково. (Вижте недопустимото поведение на двамата политици във видеото горе).

Изказването на депутата предизвика и реакцията на собствената му партия и

от ГЕРБ обявиха, че изразените от Тодоров позиции са негово лично мнение.

"Смятаме, че свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори", посочват от ГЕРБ.

„Грипен” са „потупали по рамото” генерал Радев. Същото важи и за журналисти, „хранени с еленско месо”, и някои „президенти-ловджии”. Тези изрази употреби Тодоров по отношение на предполагаемото лобиране за закупуване на шведски изтребители „Грипен” от страна на сегашния президент Румен Радев. Явно Тодоров визира и един от предишните държавни глави - Георги Първанов. 

Депутатът беше част от временна парламентарна комисия, която трябваше да провери процедурата за избор на нов самолет за бойната ни авиац

„Грипен” са „потупали по рамото” генерал Радев. Същото важи и за журналисти, „хранени с еленско месо”, и някои „президенти-ловджии”. Тези изрази употреби депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров в "Здравей, България" по отношение на предполагаемото лобиране за закупуване на шведски изтребители „Грипен” от страна на сегашния президент Румен Радев. Явно Тодоров визира и един от предишните държавни глави - Георги Първанов. 

Депутатът беше част от временна парламентарна комисия, която трябваше да провери процедурата за избор на нов самолет за бойната ни авиация.

В крайна сметка служебното правителство на Огнян Герджиков, назначено от Радев, се спря на шведските самолети, но финалното решение беше оставено на последвалия редовен кабинет на Бойко Борисов.

„Има сериозни съмнения, че Румен Радев като ръководител на интегрирания екип за избор на нов самолет, си е позволил волности, които излизат от параметрите на поведение, което не подлежи на санкции”, заяви Тодоров.

Без да обвинява пряко президента в получаване на подкуп, депутатът заяви, че той е бил „потупан” по рамото, както и че в Унгария, Чехия и ЮАР, където е закупуван „Грипен”, е имало разкрития за корупция.

Шведският изтребител е „бутикова измишльотина” и „играчка”, на фона на американските F16, заяви Тодоров.

Процедурата за закупуване на нов самолет, започнала още през 2003, е завършена за няколко месеца, като служебното правителство на Радев е избрало „Грипен", изтъкна Тодоров. 

Румен Радев: Лобистите спечелиха за изтребителите

Радев към Каракачанов: МиГ 29 не отговарят на съвременните изисквания

Депутатът от ГЕРБ също така обвини Радев, че е назначил "музата" си, сегашната първа дама Десислава Радева, като ПР в административното звено, ръководено от него - военновъздушните сили. 

„Нека предупредим БСП: Ченгетата ни са много по-добри от ченгетата ви”, обърна се Тодоров към социалистите.

Той заяви, че „къртици” в президентството са разкрили как там са унищожени документи. Всичко е свързано с прочетена от Иво Христо, началник на кабинета на Румен Радев, строгосекретна шифрограма, която според управляващите той е нямал право да чете.

В студиото Тодоров изнесе информация за роднински назначения, осъществени от хора на БСП в Община Брегово и в АЕЦ „Козлодуй”.    

Вижте цялото интервю тук:

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК