Още по темата

Жълт код за силен вятър е обявен за четири области в Северозападна България. Той е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска и Плевенска.

В тези области в следобедните часове ще се усили вятърът от запад-северозапад. Поривите ще достигнат 20-22 м/сек. За останалата част от страната е обявен зелен код.

Времето над страната ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд.

Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София около 9°,

уточниха от НИМХ към БАН.

Около обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили и с него в страната ще нахлува по-студен въздух. Дневните температури значително ще се понижат и максималните ще бъдат между 10° и 15°, в София около 11°. През нощта срещу четвъртък валежите от запад на изток ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява.

Над планините

вятърът също ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг, но през деня границата на снега ще се понижи. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 2°.

По Черноморието

също ще бъде облачно с валежи. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад, а вечерта и временно ще се усили. Максималните температури ще бъдат от 10-11° по северното крайбрежие до 15° по южното.

Всичко за времето у нас и по света, както и актуална пътна обстановка можете да намерите на Sinoptik.bg.