Още по темата

Опасни дълбоки шахти стоят необезопасени на западната дъга на Околовръстното шосе на София, сигнализира организацията „Спаси София“. По всяка вероятност капаците на отводнителните съоръжения са откраднати.

Околовръстният път край ж.к. „Люлин“ е сред най-натоварените в София. Малко след пътния възел за границата обаче се влиза

в локалното шосе, където край бордюра зеят опасните дупки,

информира NOVA.

Мястото е такова, че от Околовръстното шосе колите влизат с висока скорост в локалното, а ако една кола премине през тези шахти с 60 км/ч например, би могла да остане без колела.

За разстоянието от 200 метра липсват металните решетки на 14 шахти, които най-вероятно са грижливо прибрани за скрап. Хора в района, които се изхранват с продажба на вторични суровини обаче отричат да са крали капаците. Рискът от инциденти е сериозен, особено в тъмната част на денонощието.

„Обикновено, когато има проблем с некачествена инфраструктура, се казва, че е виновен шофьорът, който бил карал с несъобразена скорост.

В такива случаи, когато държавата и институциите, които са призвани да гарантират, че инфраструктурата е безопасна не са си свършили работата, тогава те носят отговорност. А не клетият шофьор”, казва Борис Бонев от „Спаси София”.

От Столична община установиха липсата на на почти 100 решетки в района. Изпратен е сигнал към Агенция „Пътна инфраструктура“ и към полицията.

Още по темата вижте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.