Полицията и прокуратурата в Свищов проверяват къща край дунавския град, в която 65-годишна жена години е държала двете си дъщери, съобщи БНР.

За случая се разбра днес, когато полицията влезе в къщата след сигнал, че в дома на улица „Георги Тишев” 13 се укриват хора.

Вътре в безпомощно състояние са открити двете сестри - Анжела и Стефка, на 40 и 37 години. По информация на „Труд”, трите жени отказвали да излязат и да разговарят със социалните работници и психолозите.

Съседите изпаднали в ужас от случилото се, тъй като не са виждали сестрите в последните 6-7 години, а в поведението на майка им нямало нищо притеснително. Тя разказвала, че дъщерите ѝ са в София и не поддържа контакт с тях.

Според „24 часа” двете сестри преди години са били интелигентни и образовани. Завършили са висше образование и едната е работела в Народния театър в София.

Разследващите днес следобед са започнали работа с майката. Тя отказвала да говори за дъщерите си. Твърдяла, че самите те не искали да излизат от дома си. Според нея те не са прекрачвали прага на семейното жилище от 5-6 години.

„Двете жени ще бъдат настанени в социално заведение. С тях ще работят психолози, за да установят какво се е случило през годините“, каза кметът на Свищов Генчо Генчев.

Предстои тепърва да се назначават медицински и психиатрични експертизи. Ще бъдат разпитвани съседи и близки на трите жени. Съседи обаче твърдят, че често са чували виене и плач от зловещото жилище.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК