Още по темата

Двама полицаи са били бити с колове и стъклени бутилки в махалата във Велинград, след като се опитали да арестуват пиян шофьор, информира NOVA. За щастие униформените се отървали без сериозни травми.

Двамата полицаи

спрели за проверка автомобил, който криволичел по улицата.

В колата пътували трима мъже. Зад волана бил 27-годишният Митко Чавдаров, а в колата пътували брат му е техен приятел от Гърмен. Органите на реда искали да направят тест за алкохол на шофьора, но мъжете побягнали към махала. Плицаите ги последвали и там били посрещнати от около 20 души, въоръжени с камъни, дървени колове и стъклени бутилки.

 „Един от тълпата е размахвал нож, други са ги замервали с камъни и твърди предмети.

Един от полицаите е пострадал, тъй като е бил ударен с бутилка в областта на главата, а другият е бил ударен с дървен прът в областта на гърба”, заяви говорителят на ОДП на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

В крайна сметка в квартал „Анезица“ пристигнало подкрепление от полицията и шофьорът е арестуван, а дрегерът показал, че той е употребил алкохол, редът отчел 1,57 промила. Арестувани са и двамата му спътници.

Ромите отричат да са нападали униформените

а близки на шофьора са категорични, че той не е бил пиян, а само без шофьорска книжка.

„Мъжът ми не беше пиян. Нищо лошо не е казал на полицаите, а те ни спукаха от бой. Те имат ли право да влязат в къщата ми в 1 часа през нощта и да ме бият? Имам 5 деца. Те подивяха направо”, оплака се Катя Чавдарова.

Тримата мъже ще бъдат съдени по бързата процедура за хулиганство, а срещу шофьора ще бъде заведено и дело за нанасяне на средна телесна повреда на униформени служители.

Точно преди две седмици отново във Велинград бяха нападнати двама полицаи. Срещу единия от тях бе насочена моторна резачка.