Още по темата

Войната по пътищата в България не спира и почти всеки ден взима жертви. Новините за катастрофи не отсъстват от почти нито една новинарска емисия и предизвикват тъга и съчувствие, като ужасяват мнозина.

Но може ли катастрофа да предизвика смях? Оказва се, че може. Естествено задължително условие е да няма жертви и да накара читателят или зрителят да се запита как е възможно това? Но, оказва се, всичко е възможно дори в шофирането.

И ако мъжете потриват доволно ръце и си мислят "сега ще видим поредните издънки на жени зад волана", ще останат разочаровани.

Скъпи мъже, вие преобладавате зад волана не само, когато става дума за бясна скорост, но и при наистина нелепите пътни инциденти. Дамите просто се опитват да не останат по-назад и от време на време проявите им проблясват сред мъжките изпълнения.

Последните примери са нелепи пътни инциденти са от 4 януари, когато жена падна с колата си в Панчаревското езеро, а друг шофьор (полът не е уточнен) буквално кацна на дърво близо до "Самоковско шосе". И двамата водачи не са пострадали, за разлика от автомобилите им.

Кацнал на спирка? И това го има по родните пътища.

Този инцидент е от 2013 г., но впечатлява с уникалността си. На 23 ноември преди три години пиян шофьор "качи" автомобила си върху спирката разклона за село Градище. Дрегерът е отчел 1,21 промила в кръвта на 31-годишния пътен "каскадьор".

Паркирала върху гараж
Паркирала върху гараж Източник: БГНЕС

Един от най-големите "шедьоври" в тази класация обаче принадлежи на дама от Благоевград. На 13 декември миналата година колата ѝ излетя от улицата, мина през тротоара и след като се провря между две дървета "паркира" ... върху гараж. Козирката му удържала автомобила, за да не падне от 3 метрова височина пред гаража.

На същия ден стана още една катастрофа, този път между кола и ... каруца.

Автомобил бутна каруца, пълна с роми,

Сблъсък между кола и каруца
Сблъсък между кола и каруца Източник: БГНЕС

до село Тулово на пътя Казанлък – Стара Загора. При удара е пострадало едно дете и каруцарят. Причина за нелепия инцидент е опит на каруцаря да направи ляв завой. Пътуващият зад него автомобил не е имал възможност да преодолее ситуацията и е блъснал каруцата. След катастрофата е възникнал скандал между ромите и близки на хората от автомобила, дошли от съседното село. На място е пристигнала и полиция, за да предотврати нарастване на конфликта.

Отново през декември миналата година жена успя да "паркира" автомобила си върху стълби на ул. "Антим I" в Пловдив, при това без да е употребила алкохол. По думите на шофьорката, тя се изкачвала с колата по улицата "Кирил и Методий", като при ляв завой по "Антим I" не успяла да изправи волана и така колата се озовала на стълбите между двете улици.

През 2012 г. джип, управляван от 27-годишен младеж падна от около 5 метра височина в река Поройна в Шумен. Водачът е изгубил контрол над автомобила, който е излязъл от пътното платно, счупил е около 30 метра от мантинелата и е паднал по таван в реката. През януари следващата година мъж "скочи" с колата си в река Струма в Кресненското дефиле. За щастие колата паднала на гумите си, а водачът успял да отвори вратата до себе си и да излезе невредим.

През септември 2015 г. мъж увисна с автомобила си над мост в град Русе. Шофьорът е бил пиян, а впоследствие се оказало и че няма шофьорска книжка. Тя му била отнета за ... шофиране в нетрезво състояние.

Източник: ЕПА/БГНЕС

Коли нападат магазини.

Изречение достойно за заглавие на научнофантастичен филм, но и напълно отговарящо на родната действителност. Оказва се, че да се озовеш с автомобил в магазин не е необичайно.

Два инцидента от 2015 г. – в Русе и София и един от 2014 г. отново в столицата доказват, че подобен тип каскади се случват и у нас, дори и да няма режисьор.

Има немалка доза хумор в тези инциденти, но също така има и сериозна опасност за живота не само на шофьорите и техните спътници, но и на хората наоколо. Затова карайте внимателно, пазете своя живот, пазете и живота на околните.