Още по темата

Изпълнителният директор на „Хювефарма“ Кирил Домусчиев се похвали във „Фейсбук” с покупката на две американски компании.

Това са производителят на ветеринатрни продукти „AgriLabs” и биотехнологичната „Benchmark Bios”.

Домусчиев за Симеонов: Злобарите са навсякъде

Домусчиев отговори на Симеонов, уличи го в "лъжи" и "изцепки" за БМФ

Кирил Домусчиев: В България няма безработица

Така според Домусчиев „Хювефарма“ ще разшири присъствието си на световния пазар.

„Изключително съм горд с постигнатото през годините от „Хювефарма”! Компания, която стартира от нищото! Сделката от днес за покупката на американските „Agrilabs” и „Benchmark Bios” ще открие нови хоризонти за нас. Благодаря на всички колеги от САЩ и България, които участваха в процеса на преговорите и дю дилиджънс (оценка на активите – бел. ред.)! Трябва да продължим да сбъдваме мечтите си и да славим българското по света!“, написа Домусчиев.

„Ние сме много развълнувани от таланта и технологиите, които са част от бизнеса на AgriLabs“, коментира Глен Уилкинсън, президент на „Хювефарма”, САЩ.

„Това придобиване подкрепя стратегията на „Хювефарма” за създаването на балансиран портфейл от продукти и повишаване на присъствието ни на световния пазар. То също така позволява по-бързото комерсиализиране на биологичните продукти чрез „Benchmark Biolabs”, дъщерно дружество на AgriLabs“, посочи Уилкинсън.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК