Прически, други смешки и не съвсем в предизборни плакати и колажи 2015
Източник: netinfo
9

П редизборни плакати на кандидати за предстоящите местни избори плъзнаха в социалните мрежи и събраха куп подигравателни коментари заради аматьорския си и комичен дизайн и смехотворни послания.

Някои от тях са истински, други са спретнати като (злонамерена) подигравка с истински кандидати за кметове и общински съветници, а трети са плод на съвсем добронамерен майтапчийски зевзелък.

Един от най-големите хитове в мрежата стана плакатът на г-жа Антоанета Лазарова, която е претендент за кметското място в берковското село Гаганица. Тя е председател и на местния пенсионерски клуб.

Въпреки иначе стандартното послание "Справедливост и солидарност", очаквано за кандидат на Българската социалистическа партия, видът на възрастната дама - и най-вече прическата, издържана в стил, който е нещо средно между рококо и "Стар уорс" - предизвика истински фурор в социалните платформи.

Г-жа Антоанета Лазарова (вляво)
Г-жа Антоанета Лазарова (вляво) Източник: Oblastmontana.org

Тя е съчетана с грим като онези, които се носят от оперните певици, гейшите или най-малкото в средите на телевизионните магове и жрици. Някои потребители се чудят дали не е била поканена да играе във филм на режисьора Тери Гилиъм.

Други сравнения включват мадам Бътерфлай, бабата на Ейми Уайнхаус, Мария Антоанета. Трети се шегуват, че след откритието на вода на Марс и изгледите там да бъде открит живот, г-жа Лазарова ще бъде достоен кандидат за кмет на Червената планета.

Един от най-големите събирачи на подобни плакати във "Фейсбук" - Теодор Михайлов, който на шега обяви конкурс за "най-дебилен предизборен плакат", дори пусна своя версия със собственото си лице.

Както отбелязват добронамерени потребители, обаче, все пак "По дрехите посрещат, по ума изпращат".

Друг зрелищен кандидат, този път от ГЕРБ, е Чавдар Вълев, който ще се бори за управата на град Карнобат.

С тъмни очила, черна риза и вид на опасен противник от далечните вече 90-те, изглежда напълно достатъчно единственото експресивно послание на плаката да бъде това, че Вълев е бизнесмен (с многозначително тире като тези при хората с прякори). 

Всъщност, при по-внимателно вглеждане, се вижда и друг лозунг: "Видими резултати за Карнобат". Определено последиците от няколкодневния отказ от бръснене са видими. 

По информация, дадена на в. "Дневник" обаче, и очилата, и брадата имат сериозно обяснение, което би трябвало да спре неуместните в случая подигравки на потребителите - а то е, че г-н Вълев страда от очни и дерматологични проблеми.

Въпреки това, няма обяснение защо на снимката (за която се позира буквално миг) на официалната сайта на община Карнобат видът на общинския съветник си е съвсем приличен и от брадата и тъмните цайси няма и помен:

Чавдар Вълев в сайта на община Карнобат
Чавдар Вълев в сайта на община Карнобат Източник: Сайт на община Карнобат

Иначе Чавдар Вълев и досега е общински съветник, председател на младежкaта организация на ГЕРБ в Карнобат, както и на откритата през 2012 г. структура на неправителствената организация Национален съюз безопасност и охрана, която действа в областта на охраната и сигурността.

Вълев е собственик и на "ВИВ Секюрити груп" ЕООД, което извършва частна охранителна дейност на територията на област Бургас, вкл. на учебни заведения.

Освен всичко друго, той има и шанса да извади допълнителен късмет при гласуването с преференция, тъй като номерът му в листата съвпада с този на партията.

Чавдар Вълев
Чавдар Вълев Източник: МГЕРБ-Бургас

Друг драматичен колаж, споделян и коментиран многократно, е този на кандидата за общински съветник от "Партия на Зелените" в Поморие. Плод незнайно на кого, той бе качен във фейсбук профила с неговото име, заедно с дълъг емоционален и заканителен статус, който започва с думите "Всичко можете да осерете, но не всичко можете да купите".

ВСИЧКО МОЖЕ ДА ОСЕРЕТЕ, НО НЕ ВСИЧКО МОЖЕ ДА КУПИТЕ!Искам да кажа още няколко неща. Да си ги преповтарят до изборите о...

Posted by Stoyan Tonchev on Wednesday, 30 September 2015

По нататък тонът е същия: "И ще стана общински съветник, пряко вашите мръсни номерца и ще извадя всичките ви сделки, обществени поръчки и мръсотии на светло. Едно тридесетгодишно момче ще направи това, което никой не посмя до сега."

На колажа Тонев държи меч досущ Св. Георги и пробожда шурнал в кръв октопод, стиснал в едното си пипало пачка евро. Някои обаче се шегуват,ч е един истински зелен не би убивал животно. Наистина "Поморие заслужава повече" е мотото на плаката - същото като на официалния му плакат:

Стоян Тонев
Стоян Тонев

Подигравки имаше и с официалния плакат на жената до Бареков - Мария Календерска, която е кандидат за кмет на София.

Въпреки, че е далеч по-стилен, минималистичен и по женски изчистен, макар и след не толкова сполучливо боравене с "Фотошоп", някои сравниха силуета (изпълнен със снимки на София) и позата й с този на Мортиша от семейство Адамс.

Мария Календерска
Мария Календерска

Леко комичен е и плаката на Първан Тошев, кандидат за кмет на село Световрачене, който предизвиква нещо подобно и у зрителите.

Освен с фолклорния си костюм, бай Първан може да се похвали и с внушителен засукан мустак, но най-вече с това, че до него се е наредила за снимка самата Татяна Дончева.

Двамата държат разпъната лилава футболна тениска на "Движение 21", която в комбинация с останалите цветове на снимката води до леко пресилена и дразнеща очите цветова феерия.

Може би не случайно в един от коментарите бъдещият кмет е сравняван с героя на Тодор Колев от "Господин за един ден".

Първан Тошев
Първан Тошев

Най-големите зевзеци и любимци във "Фейсбук" обаче си остават Ивайло Грозев и Марио Бойков,

уж кандидат-кметове съответно на БСП и ГЕРБ в битката за измисленото село Каолиново. Каолиново всъщност съществува на картата, но като град.

Слоганът на първия е "Всички курортисти в Павел Баня" (?!?!), а на втория - "За здрави и силни тополи" (вероятно проблем с местната растителност).

Марио Бойков е избрал и особена снимка за плаката си, със застрашителен поглед и дълга коса, срязана при това на "Фотошоп" от дизайнер с уменията на първолак.

И двамата обаче са музиканти, познати от пиперливите си изпълнения в оркестър "Изомръдъ", който - въпреки името си - съвсем не свири чалга. Марио работи и като тонрежисьор в Кукления театър.

Двамата обожават да къмпингуват на "Арапя" и именно там се родила идеята за "кметския двубой" между тях.

Време до изборите на 25 октомври има доста, така че можем да очакваме и нови триумфи на дизайнерската и пиарската мисъл - или на злонамерените противници! Поздравяваме ви с едно парче на орк. "Изомрудъ":

Коментари 9
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

9 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

ЦИК заличи регистрацията на партия "Атака" за предстоящия вот

ЦИК заличи регистрацията на партия "Атака" за предстоящия вот

България Преди 7 минути

При извършена проверка са установени 2397 коректни записи в списъка на партията, което е по-малко от изискването за 2500 избиратели

<p>СДВР:&nbsp;Движението в центъра на София в събота може да бъде спирано</p>

СДВР със строги мерки заради мача "Левски" - ЦСКА

България Преди 26 минути

Полицейското присъствие ще бъде забележимо, както в крайните квартали, така и в центъра на града каза на гл. инспектор Иван Георгиев

Петков: Желязков нямаше да наруши Конституцията и правилата, ако имаше свободна воля

Петков: Желязков нямаше да наруши Конституцията и правилата, ако имаше свободна воля

България Преди 1 час

Това, което аз чух Борисов да казва, е, че има голям гръб, който е хлъзгав, коментира съпредседателят на ПП-ДБ

Израел обмисля споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Израел обмисля споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Свят Преди 1 час

Военновременният кабинет на Нетаняху е обсъдил вариант, при който да бъдат пуснати жени, по-възрастни и болни

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Свят Преди 1 час

Те са открити по време на строителни дейности по мащабен проект за градско развитие в бившия летищен комплекс Елиникон, южно от Атина

<p>Арестуваха министъра на земеделието на Украйна</p>

Заподозрян в корупция за милиони: Арестуваха украинския земеделски министър

Свят Преди 1 час

Солски е обвинен в незаконно завземане на земя на стойност над $7 млн., когато е бил ръководител на голяма земеделска компания и член на парламента

“Това е моят дом”: Животът в забранената зона на Чернобил

“Това е моят дом”: Животът в забранената зона на Чернобил

Свят Преди 2 часа

38 години след ядрената катастрофа в Чернобил

“Съдебен спор” върна Нана Гладуиш в България

“Съдебен спор” върна Нана Гладуиш в България

Любопитно Преди 2 часа

Поводът е юбилейният епизод 1000 на емблематичното предаване на NOVA

Новият сгъваем Z Fold на Samsung ще има Ultra версия

Новият сгъваем Z Fold на Samsung ще има Ultra версия

Технологии Преди 2 часа

Той се очаква на пазара това лято

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

България Преди 2 часа

Превозното средство било паркирано пред жилищен блок

<p>&quot;Изменението на климата сее глобален хаос&quot;</p>

Нигерия се движи напред: Електрически превозни средства на хоризонта

Свят Преди 2 часа

Нигерия има за цел да постигне нулеви нетни емисии до 2060 г.

99-годишна

Когато духът е най-важен! 99-годишна баба счупи 3 световни рекорда по плуване (ВИДЕО)

Любопитно Преди 2 часа

История, която звучи като от филм, но всъщност е самата истина

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

Свят Преди 2 часа

Острото отхвърляне на обвиненията от страна на Пекин подчертава неговата чувствителност към обвиненията в задгранични разузнавателни операции

Пожар на товарен кораб, плаващ към България, има ранен (ВИДЕО)

Пожар на товарен кораб, плаващ към България, има ранен (ВИДЕО)

Свят Преди 2 часа

Екипажът на плавателния съд е евакуиран на пролива Дарданели

<p>Борисов: Много добре го сглобихте, браво, унижихте ни, разстроихте ни</p>

Борисов: Вчерашното действие срещу Росен Желязков беше насилствено

България Преди 2 часа

Следващият парламент може да бъде много по-различен, заяви лидерът на ГЕРБ