0

О рлин Павлов и Яна Акимова са победители в първото българско телевизионно състезание "Дансинг старс" (Dancing Stars).

Шоуто е продуцирано от новата фирма на Нико Тупарев "Олд скул продакшънс" и се излъчваше по Би Ти Ви (btv.bg).

На финала на шоуто, който се състоя снощи, певецът-актьор Орлин и професионалната танцьорка Яна събраха накрая 51,4% от гласовете на зрителите в много тежка конкуренция с актрисата Виолета Марковска и танцьора Атанас Месечков.

В крайното класирането трети останаха Антоанета Добрева-Нети с партньора й Александър Докулевски, а четвърти - Илиана Раева и Трендафил Сърмов.

В началото на състезанието Орлин Павлов не се открояваше като фаворит, но във всеки от 12-те кръга демонстрираше развитие и все по-добър синхрон с отличната си партньорка.

Големите фаворити още от първия ден и в продължение на три месеца бяха актрисата Виолета Марковска и партньорът й. В последната вечер обаче Орлин и Яна имаха предимство. Декларира го журито, отчетоха го и зрителите.

Снощи Орлин взе аванс още в първия от трите финални танца, когато звездите трябваше да си партнират с поканена от тях самите друга звезда.

Орлин Павлов беше направил най-добрия избор, защото изведе на дансинга многократната световна шампионка по художествена гимнастика, 38-годишната, все така грациозна Бианка Панова.

Тяхната бавна румба заслужи три деветки - сбор 27, докато другите три двойки - финалисти допуснаха грешки и бяха силно порязани от журито.

Виолета танцува с музиканта Калин Вельов и неуспешното им партниране завърши с три седмици - 21 т. - най-слаб резултат в първия финален кръг.

След контузия на избрания от Нети гост - тв водещия Део, в последния момент се наложи тя спешно да го замени с актьора Деян Донков. По-малко от 24 часа се оказаха крайно недостатъчни, за да успеят двамата да се подготвят и така първоначалният аванс на Нети, с който тя влезе във финалната вечер, се стопи.

Отпадна другата световна шампионка по художествена гимнастика - 45-годишната Илиана Раева, която излезе с певеца Орлин Горанов, взе от журито 25 т., но не бе достатъчно харесана от зрителите този път.

След втория финален кръг, когато двойките танцуваха любимия си танц от цялото състезание, отпаднаха Нети и Александър, макар да влязоха с най-висока сбор от оценките на журито.

В този кръг бавният фокстрот по "Мишел" на "Битълс", която Орлин сам изпя на дансинга, очарова и журито (единствените три десетки на вечерта), и телевизионните зрители.

От журито се чуха само суперлативи. Нешка Робева била така очарована, че забравила, че трябва да оценява, Галена Великова нарече Орлин "един истински Фред Астер тази вечер", а Владимир Божиков подчерта, че певецът единствен от всички звезди в шоуто е успял действително да води своята партньорка - истинската професионалистка в танците и е довел в студиото "самият Бродуей"

Виолета и Атанас останаха само с точка след първите с тяхната огнена румба, получиха също много похвали, а Атанас беше обявен от тримата в журито за най-добър сред професионалистите в шоуто.

За последната салса - танцът избран от зрителите за големия финал - Виолета и Атанас влязоха с 51,3% от обажданията и есемесите, а Орлин и Яна - с 48,7%. Последният танц беше коментиран от журито, но оценяваха само телевизионните зрители.

Този път се чуха само суперлативи. За Орлин и Яна - че танцът е съдържал всички задължителни елементи на салсата, че Орлин заслужава да бъде Крал на дансинга, след като конкурентите му от другите 13 двойки вече го обявиха за най-добър. Самият той призна, че иска да спечели заради своята безпогрешна партньорка.

За Виолета беше подчертана невероятната бързина на танца и фактът, че тя стана фаворит и на журито, и на зрителите още от първата вечер преди 12 седмици и успя да запази водещата позиция.

Към 22 часа водещите Тодор Колев и Радост Драганова обявиха: Обажданията и есемесите за Орлин и Яна са били толкова много, че са преодолели изоставането от 2,6% и излизат напред с краен резултат 51,4% от гласовете...

Орлин Павлов е роден е на 23 април 1979 г. в София. Завършва гимназия в 22-ро училище в прочутия театрално-експериментален клас на Николай Георгиев.

Работи като актьор в Театър-студио 4ХС, завършва Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" със специалност "Сценични синтетични изкуства". От 1996 до 1998 г. е актьор в тогавашния вариететен театър в Габрово.

Работи в клуб-ресторант "Опера" като "пеещ сервитьор". Изявява се като вокал на групата "Каффе". През 2007 г. участва в танцовия спектакъл "36" на Театрална работилница СФУМАТО. Сега вече прави самостоятелни записи и подготвя първия си диск.

Яна Екимова е три пъти шампион на България по латиноамерикански танци. Тренирала е в Италия и Англия,. пет пъти е участвала на световни първенства. Неини партньор е бил Атанас Гендов, който в шоуто отпадна още в първия кръг с фолкпевицата Алисия..

"Творческа личност съм с идеи в модата и стайлинга. Обичам веселите хора, които ме зареждат с позитивна енергия. Отговорна, упорита, целенасочена и дисциплинирана. Показвам всичко с действия и факти. Ненавиждам позьорството, фукането и скандалите. Танците са моя живот", казва Яна.

В шоуто Dancing Stars Орлин и Яна получиха от журито общо 357 т., шест пъти бяха първи в класирането, заслужиха 20 десетки и пет пъти - пълен сбор от 30 т.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>СДВР:&nbsp;Движението в центъра на София в събота може да бъде спирано</p>

СДВР със строги мерки заради мача "Левски" - ЦСКА

България Преди 25 минути

Полицейското присъствие ще бъде забележимо, както в крайните квартали, така и в центъра на града каза на гл. инспектор Иван Георгиев

Йотова: Странно е отстраняването на Росен Желязков от поста председател на НС

Йотова: Странно е отстраняването на Росен Желязков от поста председател на НС

България Преди 32 минути

Може би имаше много повече случаи през изминалите месеци, през които трябваше да се "вземе главата" на председателя на парламента, отбеляза тя

Израел обмисля споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Израел обмисля споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Свят Преди 1 час

Военновременният кабинет на Нетаняху е обсъдил вариант, при който да бъдат пуснати жени, по-възрастни и болни

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Свят Преди 1 час

Те са открити по време на строителни дейности по мащабен проект за градско развитие в бившия летищен комплекс Елиникон, южно от Атина

<p>Арестуваха министъра на земеделието на Украйна</p>

Заподозрян в корупция за милиони: Арестуваха украинския земеделски министър

Свят Преди 1 час

Солски е обвинен в незаконно завземане на земя на стойност над $7 млн., когато е бил ръководител на голяма земеделска компания и член на парламента

“Това е моят дом”: Животът в забранената зона на Чернобил

“Това е моят дом”: Животът в забранената зона на Чернобил

Свят Преди 1 час

38 години след ядрената катастрофа в Чернобил

“Съдебен спор” върна Нана Гладуиш в България

“Съдебен спор” върна Нана Гладуиш в България

Любопитно Преди 2 часа

Поводът е юбилейният епизод 1000 на емблематичното предаване на NOVA

Новият сгъваем Z Fold на Samsung ще има Ultra версия

Новият сгъваем Z Fold на Samsung ще има Ultra версия

Технологии Преди 2 часа

Той се очаква на пазара това лято

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

България Преди 2 часа

Превозното средство било паркирано пред жилищен блок

<p>&quot;Изменението на климата сее глобален хаос&quot;</p>

Нигерия се движи напред: Електрически превозни средства на хоризонта

Свят Преди 2 часа

Нигерия има за цел да постигне нулеви нетни емисии до 2060 г.

99-годишна

Когато духът е най-важен! 99-годишна баба счупи 3 световни рекорда по плуване (ВИДЕО)

Любопитно Преди 2 часа

История, която звучи като от филм, но всъщност е самата истина

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

Свят Преди 2 часа

Острото отхвърляне на обвиненията от страна на Пекин подчертава неговата чувствителност към обвиненията в задгранични разузнавателни операции

Пожар на товарен кораб, плаващ към България, има ранен (ВИДЕО)

Пожар на товарен кораб, плаващ към България, има ранен (ВИДЕО)

Свят Преди 2 часа

Екипажът на плавателния съд е евакуиран на пролива Дарданели

<p>Борисов: Много добре го сглобихте, браво, унижихте ни, разстроихте ни</p>

Борисов: Вчерашното действие срещу Росен Желязков беше насилствено

България Преди 2 часа

Следващият парламент може да бъде много по-различен, заяви лидерът на ГЕРБ

<p>Доц. Кунчев обяви ще се въвежда ли&nbsp;извънредна епидемична обстановка заради коклюша</p>

Кунчев: Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка заради коклюша

България Преди 3 часа

Карантина ще се въвежда само в конкретни училища и детски градини, където има заболели, като се въвежда и онлайн обучение