Още по темата

Новото автомобилно предаване на Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей се оказа най-тегленото нелегално в интернет. Анализ на компанията Muso показва, че то е теглено десетки милиони пъти, като най-много това се прави във Великобритания, съобщава в. Guardian.

Шоуто е собственост на Amazon и се излъчва в платената услуга на компанията Amazon Prime. Тя струва около 100 долара на година. Вместо това обаче феновете на Кларксън и колегите му масово предпочитат да изтеглят шоуто безплатно от торент сайтовете.

Кларксън, Хамънд и Мей пуснаха „автомобилен аналог на порно сайт”

"Това е най-тегленото нелегално шоу някога. Надминава по обем дори "Игра на тронове", коментира Крис Елкинг, който е главен търговски директор на Muso.

Първият епизод на предаването вече е изтеглен нелегално над 7.9 млн. пъти. Вторият епизод има 6.4 млн. тегления, а третият - 4.6 млн. Общо 13.7% от всички сваляния са направени във Великобритания.

Джеръми Кларксън подреди 10-те автомобила за последната година

Според изчисленията на Muso това е довело до загуба в размер на 3.2 млн. паунда за Amazon само за първия епизод. Компанията е платила около 160 млн. долара за заснемането на първите три епизода на шоуто. Все пак има и добри новини за Amazon. Услугата Amazon Prime е увеличила абонатите си с над 19 млн. души през тази година, като 2 млн. от тях са от Великобритания.