0

М ного деца казват, че като пораснат искат да станат космонавти. 9-годишният Джак Дейвис има малко по-различно желание и вече работи по неговото реализиране, съобщава CNET. Момчето е най-малкият кандидат за новата позиция на НАСА за планетарен защитник.

Астронавтите, които вярват в извънземни

Дейвис е изпратил ръчно написано писмо до НАСА, с което кандидатства за позицията. "Аз може да съм на девет, но мисля, че ще съм подходящ за работата. Една от причините е, че сестра ми казва, че съм извънземен. Гледал съм съм почти всички филми за космос и извънземни, които мога да гледам", пише Дейвис.

Няколко известни личности, които вярват в съществуването на извънземни цивилизации

Началото на феномена НЛО - инцидентът в Розуел

Освен филми обаче, момчето има и друг аргумент. "Аз съм млад, така че мога да се науча да мисля като извънземен", казва той и подписва писмото не само с името си, но и с титлата пазител на галактиката в четвърти клас.

Учените в НАСА са харесали писмото на Дейвис. Малчуганът е получил телефонно обаждане от директора на отдела за планетарни проучвания Джонатан Рол. Малко след това получава и писмо от Джеймс Грийн, директор на звеното за планетарни науки на космическата агенция.

Астероид незабелязано е минал близо до Земята

Ето как НАСА ще отклонява опасни за Земята астероиди

"Скъпи Джак, чух, че си "Пазител на галактиката" и искаш да работиш в НАСА като планетарен защитник. Това е чудесно! Тази позиция е много интересна и важна. Тя защитава Земята от малките микроби, когато връщаме проби от Луната, астероиди и Марс. Тя също така защитава други планети и луни от земни микроби докато отговорно проучваме Слънчевата система. Винаги търсим умни бъдещи учени и инженери, които да ни помагат. Надявам се, че ще учиш усилено и ще се справиш добре в училище. След това се надяваме някой ден да те видим тук в НАСА", пише Грийн в отговора си.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@