Още по темата

Компанията Snapchat представи първото си устройство. Това са умните слънчеви очила Spectacles. Освен това компанията обяви, че се ребрандира и променя името си на Snap.

Очилата имат вградени камери. Те могат да записват видео с продължителност 10 секунди и ще струват 130 долара. Активират се с натискането на един бутон и имат специални лещи със 115-градусово зрително поле.

Милиардерът Евън Шпигел се сгоди за Миранда Кър при строги договори

Освен това видеото е кръгло. Според Snap зрителното поле и формата на видеото по-добре отговарят на естественото зрение на човек. Пред в. The Wall Street Journal изпълнителният директор на Snap Евън Шпигел определя видеото като начин "да видиш собствените си спомени отново така, както първо си ги видял с очите си". Той го определя като "преживяване на преживяното".

Snap допълва, че не планира да прави очилата масов хит. Компанията ще започне с ограничени бройки на очилата и ги определя като играчка. Те са първата стъпка на компанията в сферата на хардуера, като чрез тях тя ще проучва възможностите за развитие в нови сфери. Продажбите им трябва да започнат по-късно тази есен.