0

Д исплеят е най-крехката и чуплива част на всеки смартфон. Понякога дори изпускане от няколко сантиметра височина върху масата може да донесе неприятни последици. Срещата на стъклото на екрана с ключовете в джоба също може да приключи с драскотини, които развалят вида на устройството.

Nokia се завръща със смартфон от висок клас

Джаджа превръща смартфона в клинична лаборатория

Motorola работи по решаването на този проблем. Компанията е подала документи за патентоването на дисплей, който може да се лекува сам, съобщават Engadget и AndroidAuthority.

Смартфоните отново искат да станат настолни компютри

Юбилейният iPhone ще бъде значително по-скъп

Новият дисплей заменя традиционното стъкло с полимер. Според компанията той "помни формата" си и може да я възвръща при нагряване. Патентът описва и наличието на термични елементи в покритието, които се нагряват и "лекуват" наранената повърхност. На теория това означава, че ще е възможно дисплеят на бъде "лекуван" и с помощта на телесна топлина или допълнителен нагряващ се панел.

Motorola посочва в документацията, че технологията ще се справя с повечето драскотини и дори пукнатини. При по-сериозни наранявания обаче, тя няма да може да възстановява покритието напълно. Все пак, то ще изглежда доста по-добре и ще може да се използва макар и с белези. За съжаление, разработката е все още в ранна фаза и няма гаранция, че Motorola ще реши да я въведе в производство. Все пак, надеждата остава, че в бъдеще дисплеите на мобилните телефони ще са по-устойчиви на ежедневието.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@