1

М акар да не си дава такъв вид, Apple постоянно разработва нови устройства, които може да се превърнат в следващия голям хит на компанията след iPhone. Според онлайн изданието BusinessInsider има все повече индикации, че Apple усилва интереса и вниманието си към умните очила с добавена реалност.

Apple не успя да скрие новия iPhone и този път

Кои са новостите в iOS 12, която Apple подготвя за есента

Един от последните знаци е новината на агенция Reuters, че Apple е купила компанията Akonia Holographics. Това е сравнително малка и млада компания, която е основана през 2012 г. Тя разработва "оптични технологии, които са базирани на холографията". Въпросните технологии са насочени именно към добавената реалност и устройства, които да ги използват, включително "прозрачни лещи за умни очила".

Купуването на подобна компания, която при това не е първата такава покупка на Apple, подсказва, че Тим Кук и екипът му имат все по-сериозен интерес към този сегмент. Самият Кук още през 2016 г. обяви, че добавената реалност е интересна технология, която постепенно ще намери място в ежедневието на хората и има огромен потенциал. Apple традиционно никога не бърза с навлизането в нови сегменти и изчаква доста време докато се убеди в интереса на пазара към тях.

Известията на смартфона - новият кошмар на потребителя

Най-популярните безплатни приложения за iPhone

През последните години Apple навлиза в добавената реалност постепенно, предимно със софтуер и купуване на по-малки компании, които са специализирани в тази сфера. Наскоро и Bloomberg обяви, че фирмата има голям екип от инженери, които работят по прототипи на умни очила.

Разбира се, това не е гаранция, че Apple ще реши, че това е нейното бъдеще. Компанията започна амбициозно и с проекта си за автономен автомобил, докато накрая не реши, че няма нужда да разработва цяла кола и вместо това се насочи само към софтуера за такива превозни средства.

Apple стана най-скъпата компания в света. Кук: Това не е най-важно

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@