8

О тговарянето на имейли отнема голяма част от работното време на много служители. В повечето случаи отговорите са еднотипни, но все пак има детайли, които трябва да се съобразят. Google смята, че може да реши това с новата функция Smart Compose, която става част от Gmail и беше представена по време на конференцията Google I/O.

Пет добавки за Chrome, които ще ти улеснят живота

Кои са основните уеб браузъри, които да познаваме

Smart Compose ще следи контекста на имейлите и отговорите на потребителя. Функцията няма да заменя изцяло потребителя, но ще му помага. Тя ще прогнозира какво иска да каже потребителят докато пише изречението и ще му предлага готово изречение, което да се въведе автоматично с един бутон.

Десетте най-използвани приложения за смартфони

Така потребителят също ще знае какво точно отговаря системата и ще може много по-бързо да пише по-дълги имейли. Ще има и много готови фрази, които да се използват по всяко време. Компанията очаква, че това ще ускори значително писането на писма и ще подобри качеството на текстовете.

Браузърът Chrome започва да блокира реклами и видеа

Google затяга мерките за качество на приложенията

Smart Compose ще може да се използва от всички потребители, първоначално само на английски език. Освен това функцията ще е достъпна само през уеб версията на Gmail, но не и през мобилното приложение, поне в началото.

Технологията разчита на изкуствен интелект и ще допълва функцията Smart Reply. Тя пък е за мобилните приложения и предлага кратки фрази като готови отговори на най-честите ситуации, например "Да, искам да видя повече информация", "Не, благодаря" и др.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@