Терминал на летището във Франкфурт беше евакуиран от съображения за сигурност след предполагаема бомбена заплаха.

Системата за сигурност на летището е засякла взривно вещество в багажа на пътничка, а след като служителите са реагирали, жената е избягала и се е загубила в тълпата.

От мерки за сигурност всички посетители са били помолени незабавно да опразнят Терминал 1 и Терминал 2.Те ще трябва отново да преминат през проверките по сигурността.

Говорителката на летището заяви пред Ройтерс, че инцидентът ще доведе до закъснения на редица полети.

Летището във Франкфурт е най-голямото в Германия и третото най-натоварено в Европа от гледна точка на пътниците. То е база на авиокомпанията Луфтханза, най-голямата в Германия, и обслужва 61 млн. пътници всека година.

По-късно от Фрапорт, компанията оператор на летището, съобщиха, че федералната полиция е приключила операцията по издирването на подозрителен човек на един от терминалите.

Заплаха за сигурността вече няма. Летището се връща към обичайния режим на работа,

съобщават от Фрапорт.

Говорител на компанията заяви, че до края на деня може да има незначителни забавяния на полетите, затова пасажерите трябва да следят информациите за тях.

От федералната полиция също съобщиха, че операцията на летището е приключила и не е бил намерен никакъв опасен предмет.

Задържана е жена, която е напуснала преждевременно зоната за контрол,

предаде ДПА. Засега полицията не казва нищо за мотивите й. Задържаната е подложена на разпит. Едно от предположенията е, че може да става дума просто за недоразумение, отбелязва ТАСС.

Федералната полиция съобщи още, че на летището е бил пратен и екип за обезвреждане на взривни устройства заради забравен багаж. Този случай обаче не е свързан с инцидента със задържаната и разпитвана жена, предаде ДПА.