Още по темата

Николай Русинов - Чеци, който е подсъдим за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина през 2011 година, се изправи пред Софийския апелативен съд, за да обжалва 19-годишната си присъда затвор.

Пред съдебния състав Чеци изтъкна, че не е получил материали по делото, които поискал по-рано.

Делото за убийството на Яна влезе в съда отново след 5 години - продължава да няма окончателна присъда за единствения подсъдим. През юли тази година Върховният касационен съд върна делото в Апелативния съд, но в друг състав.

В същия тон той поиска и отвод на съдията докладчик Христина Михайлова, защото била командирована в Софийския апелативен съд (САС), а това не било честно.  

"Вие сте зависима от административния ръководител на САС, защото сте командирована" ,

добави Чеци по адрес на съдия Михайлова. После попита как се казват и другите двама съдии, които ще гледат делото.  Адвокатът му Иво Найденов чинно се съгласяваше с него. След като съдът го изслуша, отказа всички му искания, а председателят на състава Пламен Дацов обобщи: "Да спрем с този цирк" и така делото тръгна в съда. Всичко това ставаше пред очите на почернените майка и татко на убитата Яна. Те настояват за доживотна присъда за Чеци.

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Чеци и на втора инстанция

ДНК експертиза отложи делото за убийството на Яна

Бездомник видял Чеци да бяга в Борисовата градина

През 2014 година Николай Русинов получи доживотна присъда за смъртта на Яна Кръстева. Година по-късно обаче състав на Софийския апелативен съд реши, че Русинов трябва да излежава присъда от 19 години затвор. 28-годишната Яна беше открита полугола, пребита до смърт в Борисовата градина в София през 2011 година. Младата жена е била бита и удушена, часове след рок концерт.