Още по темата

Проверките на дискотеки, барове и ресторанти в курортния комплекс "Слънчев бряг" под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов продължиха и тази нощ, съобщи БНТ.

Видео от втора акция на вицепремиера Валери Симеонов в нощен Слънчев бряг, публикувани в социалните мрежи, предизвика отново спорни реакции, пише DarikNews.bg. Този път Симеонов, плътно обграден от кордон полицаи, извърши проверка в клуб „Бедрум”.

Видеото е озаглавено „Топло посрещане”, а на него се вижда как

инспекцията в нощния клуб е съпроводена с викове „Оставка” и „Довиждане” от посетителите на бара към вицепремиера.

За разлика от вчера, когато самият Симеонов оповести подробности от проверката в петък вечер в бар „Оксижен” в личния си профил във Фейсбус, този път запази мълчание.

Съвместни екипи на полиция, НАП, Агенцията за храните, Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда са установили нови нарушители на различни законови и нормативни актове, регламентиращи дейността на заведенията и хотелите в най-големия ни морски курорт.

Ресторант в Созопол с 20 лв. такса "празен стол"

Установени са още нарушения на финансовата дисциплина. От НАП са констатирани фискални нарушения и издаване на неистински касови бонове, както и разлика в наличните пари и фискалната памет на касовите апарати.

Имало е и нови случаи на наличие на

храни с неясен произход и такива с изтекла давност.

Регистрирани са нарушени изисквания за пожарна безопасност, както и липса на здравни книжки и трудови договори.

Вицепремиерът Валери Симеонов не пожела да съобщи подробности от акцията тази нощ, но потвърди че усилията на контролните органи за въвеждане на ред и спазване на законите в областта на туризма ще продължат. Той ще свика в Бургас съвещание на координационния съвет по туризъм и там ще бъдат оповестени резултатите от проверките през изминалите дни.

Малко по-късно днес Симеонов публикува съобщение на профила си в социалната мрежа „Фейсбук”, в което обещава проверки в Слънчев бряг и Черноорието да се правят всяка нощ: „Контролът на държавата върху заведенията и другите търговски обекти в Слънчев бряг и Черноморието ще стане еженощен до края на сезона”.

Във видеото горе вижте разказа на DJ Станчо, който се оплака, че е бил арестуван при една от проверките на Симеонов.