Още по темата

Инициативен комитет ще издигне и регистрира за кандидат за президент ген. Румен Радев и вицепрезидента му, който ще бъде избран по-късно през септември. Това реши след гласуване Националният съвет на БСП.

Председател на комитета ще бъде Стефан Данаилов,

а новината съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова на пресконференция. „Ген. Радев е номиниран от Националния съвет на БСП. Партията не отстъпва от тази номинация. И БСП ще има своите представители в инициативния комитет и партиите от коалиция БСП-лява България също.

Те изразиха подкрепата си за инициативен комитет, в който искат да има и техни представители. Форматът на инициативен комитет осигурява широка подкрепа от личности от различни сектори, които допълват подкрепата на БСП за ген. Радев”, каза Нинова.

Тя поясни, че миналата седмица са били поканили на среща всички областни председатели на БСП. „Обяснихме за промяната за инициативен комитет. Мнението им, че правилно са прекъснати разговорите с АБВ”, разясни лидерът на левицата.

От своя страна Стефан Данаилов припомни, че вече е участвал в два инициативни комитета и обяви, че е голям фен на ген. Радев.

В същото време

Нинова е категорична, че предложението за изслушване на премиера стои на дневен ред

и влиза до края на днешния работен ден в деловодството.

Запитан за визитата на Борисов в Турция и българската позиция, ген. Румен Радев заяви, че е важно да имаме реалната информация и тя трябва да бъде предоставена на обществото.

Запитан за вицепрезидент, Радев заяви, че има време и този въпрос ще бъде решен. „Няма кандидати от отсрещната страна, може би след изборите ще издигнат кандидати за президент”, заяви още той.