Още по темата

Нова измамна схема с кредити от чужбина ужили българи. Мошеници примамват в интернет потърпевшите, като се представят за служители на несъществуващи банки. Предлагат им бързи заеми с ниски лихви, разказва екип на „Здравей, България” по NOVA.

Парите се отпускат от френска банка в цял свят – поне според обявата.

Задържаха 16-годишен с 76 000 лв. от телефонна измама

Пенсионер даде 100 хил. лв. на измамници, яд го е

Илия Борисов от чирпанското село Свобода кандидатства, за да погаси стари задължения. След два дни получава имейл, че е одобрен. Само срещу лична карта, без да доказва доходи. Той очаква да му преведат обещания кредит от 30 хил. лв. Преди това обаче

трябва да плати такса, с която трябва да се платят трансферите.

Става въпрос за 724 лв. Получава второ съобщение, че трябва да плати още веднъж тази сума, за да получи трансфера си. Следва още съобщения за още два такива превода. Искат и пари за застраховка на кредита. Илия ги превежда  по сметка на жена от Украйна, но не получава и стотинка от обещаните 30 000 лв.

Така два месеца, докато разбира, че е станал жертва на измама и че френската банка всъщност не е банка, а схема за измама. От октомври до ноември той е превел 3600 лв. Все още не е подал жалба в полицията, но смята да потърси правата си.

Още по темата вижте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.