Още по темата

Катаджията, задържан с подкуп, остава в ареста, реши Софийският районен съд.

36-годишният Венцислав Евтимов беше арестуван в сряда в близост до дома си в столичния квартал „Надежда” с 10 000 лева. Парите не били подкуп за пътно нарушение, а откуп за открадната строителна техника. Банкнотите били белязани. Той е в системата от 2004 година и няма провинения, предаде NOVA

Изнудваният Дамян Христов се оплакал на полицая, че му откраднали багер и още една тежка машина. Катаджията Венцислав Евтимов предложил помощта си, но срещу подкуп от 36 000 лева. Христов се съгласил да даде парите, но междувременно сигнализирал и полицията. 

Мярката за неотклонение на задържания полицай се гледаше в полеви условия,

тъй като Софийският районен съд се мести в нова сграда. Заседанието беше прекъснато заради липсващи документи, с които съдът не може да се запознае онлайн, защото системата не работи.

Задържаният полицай се появи с насинено око.

„Да кажем, че не е паднал”, заяви адвокатът му Велимир Атанасов.

Катаджията е обвинен, че е посредничил при предаване на откуп за открадната строителна техника. 

Жертвата на изнудването е строителният предприемач Дамян Христов. Той отказа да говори.  

Христов и задържаният полицай са приятели от години и имат бизнес отношения, твърди адвокатът на Евтимов.

Какви бизнесотношения може да има между полицай и строителен предприемам не стана ясно. Но изнудваният потърсил съдействието на катаджията, за да си върне откраднатото срещу откуп. Служителят на реда се съгласил.

„Отиват да го задържат и не знаят, че е полицай, а той се оказал катаджия”,

коментира вътрешният министър Валентин Радев.

Според прокуратурата това не е първият случай, в който катаджията се явява посредник между автоджамбази и потърпевши от набезите им.

„Всеки ще бъде наказан според закона”, увери вътрешният министър.

За кого е бил предназначен откупът, не е ясно. Не е ясно и дали техниката е върната. А собственикът й Дамян Христов, сме ви показвали в предаването „Господари на ефира", като строител, чиито сгради остават без асансьори. 

Изнудваният бизнесмен Дамян Христов е участвал и в предаването "Съдебен спор" по NOVA. През 2013 година негови бивши служители го обвиниха за обиди и претърпени неимуществени вреди в размер на 200 лева. 

За миналата година са получени 392 сигнала срещу полицаи.

52 с основание. Вътрешна сигурност е предала на прокуратурата 55 души в униформа. 

"Отиваме там, правим операция, очакваме някакво лице и изведнъж изненада

– служител на МВР. Добре е, че ние сме го хванали, той е от КАТ. Повече от това не мога да ви кажа", посочи Радев.

На пострадалия бизнесмен един път вече са му взимали автомобила, той е плащал нещо, но човекът казал: „Втори път да плащам? Как да стане това?“. Така не може да се постъпва, той е бизнесмен, върши някаква полезна работа, изкарва заплатите на тези служители, възмущава се Радев.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК