44

Популярната телевизионна водеща от близкото минало Живка Гичева е загинала през нощта в петък срещу събота след катастрофа край Търговище.

В прохода Боаза тя е пътувала с още двама спътници - дъщеря й и зет й.

Проходът е осеян с много завои и само два кратки прави участъка. Инцидентът станал на завой след един от правите участъци.

Гичева се движела в посока Варна.

31-годишният водач е загубил управлението на шофираната от него мазда с плевенска регистрация. Автомобилът навлязъл в насрещното платно и се ударил във варненско рено.

Тримата в колата са откарани в търговищката болница в много тежко състояние.

Впоследствие 52-годишната Гичева е издъхнала, а останалите двама продължават да са в тежко състояние. Дъщерята на журналистката, Владимира Клянева, е с два счупени крака и с опасност за живота.

Конкретните причини за инцидента предстои да се изясняват.

Гичева е родена на 25 юли 1957 г. и е известна като журналистка, телевизионна водеща, сценарист и продуцент.

Продуцент на предаването "Защо не" с водеща Марта Вачкова по БНТ и бивша водеща на предаването "Вариант 3".

Завършила е телевизионна журналистика в МГУ - Москва. Нейното предаване "Вариант 3" е едно от най-гледаните и популярни програми на БНТ и печели награди в три поредни години, а Гичева е обявявана за най-добър телевизионен журналист.

От 2000 г. се занимава с корпоративен и политически пиар, води собствена бизнес рубрика във вестник "Банкер", работи като изпълнителен директор на ТВ "Здраве" и е един от създателите на тeлевизионния проект "Макс ченъл".

През 2007-а е сред създателите на ТВ2, която тази година се преименува на PRO.BG. В телевизията е продуцент на "Пирамида", "Параграф BG", а през последните месеци работела по ново арт предаване, което трябваше да тръгне през септември.

Автор е на повече от 20 документални филма за българите в чужбина и на повече от 30 документални филма от поредицата "България днес".

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@