Още по темата

Днешният обзор започва със силното земетресение в Централна Италия, което взе над десет жертви.

Най-тежко засегнати са Акумоли, Аматриче, Поста и Арката дел Тронто, съобщи Ройтерс. Земетресението е причинило сериозни щети в редица градове и села, но изглежда не е засегнало гъстонаселени райони, отбелязва Ройтерс. 

Прощаваме се с големия български журналист Димитър Цонев, който ни напусна на 56 години.

Телевизионният водещ не можа да се възстанови от тежкия инсулт, който получи на 13 август. 

Митко Цонев е от поколението, което създаде основите на модерната журналистика в България непосредствено след демократичните промени през 1989 година. Юрист по образование, журналист по призвание, и добър човек. Така го описват колегите му от БНТ. Книга за съболезнования е открита от вчера в Националната телевизия, в която всеки може да сподели спомените си за Димитър Цонев.

Всеки мечтае да открие истинското си призвание

Героите ни Иво и Мира успяват да го открият. Те напускат България преди 16 г. Заминават за Канада в търсене на по-добър живот.

Работят усърдно там, докато не откриват истинската си мисия - да плават в открити води, да бъдат свободни и независими от правила, закони и правителства.Преди три години двамата си купуват собствен катамаран, дават му името Фата Моргана, взимат дъщеря си Мая и се впускат в дълго, екзотично приключение.

Защо избират живота на номади, на какво се учи едно дете, докато живее на лодка и кога ще приключи тяхното пътуване, разберете в интервюто на Vesti.bg.

Вижте още новини по света и у нас във видеото.

Всички истории, разказани в 90 секунди, гледайте в нашия канала във Vbox7.

Вижте още:

Рускинята, която прави най-опасните снимки

Вижте семейството, което живее по правилата на XVI в.

8 минути много смях с изцепки от сватби във видео