Още по темата

За проекта "Белене" има сериозен и реален инвестиционен интерес и ще започнат разговори с нашите съседи на Балканите. Това коментира министърът на енергетиката Теменужка Петкова в Парлемента.

Борисов: АЕЦ "Белене" да се изгради като общ балкански проект с европейско финансиране

Петкова: Най-лошия вариант за АЕЦ „Белене” е да не се прави нищо

Китай се интересува от АЕЦ „Белене“

„Може да стане един добър проект при определени параметри. Нашата цел е такъв проект да бъде реализиран на пазарен принцип“, допълни тя. Преди дни премиерът Бойко Борисов анонсира възможността за "Балканско "Белене".

Русия внесе иска срещу България за "Белене"
Русия внесе иска срещу България за "Белене" Източник: БГНЕС

За проекта "Белене" има сериозен и реален инвестиционен интерес и ще започнат разговори с нашите съседи на Балканите. Това коментира министърът на енергетиката Теменужка Петкова в Парламента.

Преди дни премиерът Бойко Борисов анонсира възможността за "Балканско "Белене".Парламентът даде срок до 30 юни на енергийния министър да внесе предложения, свързани с възможностите за реализация на активите по проекта за АЕЦ „Белене“, в това число и отделяне на активите и пасивите за проекта в отделно юридическо лице.

Депутатите постигнаха пълен консенсус по предложението, за което гласуваха 137 народни представители със „за”. Нямаше против, нямаше и въздържали се.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално и любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.