Още по темата

Нова Броудкастинг Груп категорично се разграничава от всички опити името на компанията да бъде използвано в схеми, свързани с телефонни измами.  

Според зачестили сигнали от страна на зрители, след многократните разследвания на репортерите на Новините на NOVA по темата, добила огромна популярност сред обществото през последните няколко месеца, са се увеличили случаите на телефонни измами, които ползват името на телевизията като отправна точка за източване на пари от невинни граждани.

Схемата включва телефонно обаждане и покана от „служител на NOVA” за съдействие при изобличаването на поредната измама, много често с изискване за финансово участие от страна на жертвата.

Нова Броудкастинг Груп приканва гражданите, станали жертва на подобни опити за телефонна измама, да се обръщат за съдействие към МВР и съответните оторизирани органи.

Преди дни 14-годишно момиче от Царево хвърли през балкона над 55 000 лева на „ало“ измамници. Измамникът - Стоян Михалев  е установен и задържан от полицейските служители още същия ден. "Мъжът се е представял за полицай и разказал, че съвместно с екип на NOVA извършват операция по установяване на телефонни измамници", обясни заместник апелативният прокурор на Бургас Йовита Григорова.