Още по темата

Тодор Давидов, приятелят на фолк изпълнителката Софи Маринова, известен с прякора Гринго, е задържан по обвинение в съучастие в изнудване със закана за убийство на бизнесмен от Айтос за сумата от 50 000 лева, съобщава NOVA.

Заедно с него е задържан и Стефан Сливков.  Според обвинението Гринго подтикнал Стефан Сливков да заплаши бизнесмена, че ще убие него и членовете на семейството му.

Приятелят на Софи Маринова дори му давал съвети какви думи да употреби при отправянето на заплахите.

Осигурил телефон и сим карти, от които да се осъществи изнудването. Бизнесменът обаче подал жалба в полицията. Бил посъветван да даде 5000 лева - белязани пари, на точно посочено място. Така Сливков бил задържан. Гринго отрича участие в престъплението.

Пред съда Софи Маринова поиска да бъде конституирана като защитник на Гринго, но съдиите не разрешиха. Обясни, че през изминалата седмица претърпяла хирургическа операция в бургаска болница. Изписана била в четвъртък, а Гринго бил постоянно с нея.

Защитата му поиска да бъде пуснат под парична гаранция защото нямало доказателства за извършено престъпление от него, а Гринго и Софи Маринова имали предстоящи участия на музикалната сцена.

Въпреки това съдът постанови най-тежката мярка-задържане под стража. Ако вината му бъде доказана, законът предвижда затвор от  2 до 8 години и глоба.