0
1. А лександър и Михаел от Американския колеж, отличени със златен медал на международната олимпиада по роботика.

2. Алпинистите, които покориха Еверест - Петко Тотев, Дойчин Боянов, Николай Петков и Христо Христов (посмъртно), - за мъжеството им и куража да предизвикат природата.

3. Андрей Паунов - за филма му Георги и пеперудите, който спечели "Сребърен вълк" за късометражен филм на фестивала за документално кино в Амстердам.

4. Антон Дончев - писател, чието художествено майсторство кара българската кръв да кипи.

5. Архимандрит Стефан от с. Зафирово, Силистренско - дарил сгради и който в момента строи приют към местния манастир.

6. Д-р Боян Върбанов - лекар, който не скъпи нито време, нито сили, за да помага на хората с благородната си професия.

7. Диабетикът Боян Петров, който изкачи връх Аконкагуа - за дързостта и смелостта да надвие болестта по пътя към високия връх и за това, че вдъхна надежда на много хор.

8. Отец Боян Саръев - затова, че пръска искрите на вярата, спасява нуждаещите се и освен храна и подслон им дава и надежда.

9. Децата от Пловдив Бояна и Алберт Попови, които шест месеца спестяваха джобните си пари и купиха компютър на Изабела с чупливите кости.

10. Валя Балканска, която с уникалния си глас разпространи в космически мащаб уникалния фолклорен гений на българина с "Излел е Делю Хайдутин". Това е признание за българския фолклор и преклонение пред човешкия талант.

11. Ваня Минева, която обикаляйки от врата на врата, помага за събирането на 500 лв. за гръбначна операция на Цветомир от Видин.

12. Владимир Недев, златен медалист от олимпиадата по математика и информатика в Атина и член на националния ни отбор - за поредното блестящо представяне.

13. Учениците от Казанлък Габриела и Калоян, помогнали на съученика си Диан Костов с голяма сума пари, набрани на организирана от тях благотворителна акция.

14. Ген. Стоян Тонев, директор на Военномедицинска академия - заради грижите за нашите рейнджъри, пострадали в Ирак.

15. Героят ветеран от войните Георги Йорданов-Върбицалията. Той всеки ден приглажда българския флаг, който се вее на прозореца му и зиме, и лете.

16. Археологът Георги Китов - заради страстта, с която работи за разкриване на историческото наследство и упоритостта му въпреки всевъзможните пречки. Човекът, който направи археологически разкрития за 100 години напред.

17. Щангистът Гълъбин Боевски - за битката, която води да изчисти името си и заради хъса да се изправи срещу системата.

18. Диана - една от тези, която помогна с пари за спасителната операция на Христо и Алекси (двете бебета с хидроцефалия от Добрич) .

19. Димитър Стаев - учителят по музика, който сбъдна мечтата на 19-годишния инвалид Иван Маринов да свири на тамбура в оркестър за народна музика.

20. Доц. Борислав Нинов от МБАЛ-Плевен - хирургът със златните ръце, посветил себе си на това да спасява човешки живот.

21. Д-р Лъчезар Аврамов - номиниран от ЕС за наградата "Декарт" за научен принос в диагностиката на ракови заболявания.

22. Ученикът от Силистра Евгени Добрев, спортист №1 на града, доброволец на Червения кръст, приет за студент в СУ още преди да е завършил гимназия заради изключителните си постижения в обучението. Братът на момчето е рейнджър в Ирак.

23. Банкерът Емил Кюлев, започнал да прави първата частна "Бърза помощ" с хеликоптери.

24. Ливанецът Жозеф Хадад спонсорирал ремонта на църквата в с. Макариополско, Търговище.

25. Учителят от село Места Златко Манов, основател на клуб "Две сърца" на дарителите на органи.

26. Ученичката от Шумен Зорница Кишишева, организирала събирането на средства за операция на челюстта на съученика си Тодор Накев.

27. Зорница София - режисьорка и сценаристка на филма "Мила от Марс".

28. Емигрантът в САЩ Иван Гаджев, построил библиотека в родния си град Гоце Делчев и дарил й 60 т книги и документи за българите в САЩ.

29-30. Д-р Любомир Спасов и д-р Радослав Гайдарски от университетската болница "Лозенец", благодарение на които у нас стана възможна първата успешна чернодробна трансплантация.

31. Шефката на Бюрото по труда в Кюстендил Марийца Стоянова, намерила голяма сума пари и издирила собственика им чрез полиция, за да му ги върне.

32. Националният ни отбор на олимпиадата по математика.

33. Археологът Николай Овчаров - заради разкритията му на Перперикон.

34. Д-р Огнян Милев, дарил 170 компютъра, принтери и медикаменти на хора с увреждания.

35. Болният от рак Петър Петров от Банкя, изпратил в писмо 2 лева за бъбречна трансплантация на 17-годишно момиче от Варна.

36. Ранлена Христова от Варна, която сама отглежда нигерийчето Уили, изоставено от родителите си, което дори няма ЕГН, а заедно с него се грижи и за внучето си сираче въпреки мизерните си доходи.

37. Росица Николова, гл. редактор на вестник "Трета възраст", помогнала на сирак да стане журналист и да живее достойно, като сам си изкарва хляба.

38. "Мисис Глоуб 2004" Румяна Маринова, най-красивата омъжена жена на планетата - задето показа на света не само красотата, но и интелигентността на българката.

39. Светломира Методиева от Варна - събрала средства за лечението не само на 2-годишното си дете, но и на всички други деца в онкологичното детско отделение на варненска болница.

40. Севджан Мехмед Ахмед, ученичката от Ардино, която намери и върна голяма сума пари.

41. Селяните от с. Киселчево, върнали борчовете си до стотинка на магазинера Славчо Антонов, на когото мишки изяли тефтера с вересиите.

42. Соня Николова от Стара Загора, дарила кръв за операцията на Цветомир от Видин, без да го познава, защото видяла майка му да плаче безпомощно в коридора на болницата.

43. Станка Цанева, директор на Професионалната гимназия по хранителни технологии в Пловдив. Учителският колектив, който тя ръководи, е дарил пари за сърдечна операция на учителя Ненчо Табаков. Учителите събирали пари и за своя колежка, болна от рак на гърдата, както и за бедни ученици.

44. Големият актьор Тодор Колев - за авторския му моноспектакъл "Назад към културата".

45-46. Томи Блажев и Цецо Иванов, помогнали на майка с две деца инвалиди да си смени жилището с по-подходящо.

47. Цецо Еленков, организирал събирането на пари за гръбначната операция на десетокласника Цветомир от Видин.

48. Юри Марков - човекът, изобретил портативното антиоръжие, откриващо експлозиви от разстояние във време, когато целият свят се изправя срещу тероризма.

49. Зам.-министърката на младежта и спорта Стефка Костадинова - световна рекордьорка на висок скок, носителка на пет шампионски титли от пет различни световни първенства - което досега не е постигнал никой друг атлет по света.

50. Тодорка Маринова, учителка по литература в професионалната гимназия "Попов", номинирана от своя ученик Росен Спасов (17 г.), задето с преподаването си събужда патриотизма на учениците - "чувство, което искам да изпитвам по-често", както пише момчето.

51-52. Фигуристите Албена Денкова и Максим Стависки - световни и европейски вицешампиони, които покориха с чар и артистичност публиката по света.

53. Най-бързата бяла жена на планетата Ивет Лалова - за спортните й постижения.

54. Гимнастикът Йордан Йовчев - за достойното му представяне на олимпийските игри в Атина и за високите му спортни постижения.

55. Слави Трифонов, водещ на "Шоуто на Слави" по Би Ти Ви.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@