52

"Съдия Ченалова е много добър професионалист. Съжалявам, че не казвам това, което хората очакват да чуят – че е престъпник". Това заяви съдебният заседател Ани Туча в предаването "Комбина" по Нова ТВ.

Ани Туча е съдебен заседател от 2007 г. Работила е по няколко знакови дела, като "Октопод" и "Соло", по които съдия Ченалова оправдава подсъдимите.

Тя заяви, че съдия Ченалова е преживявала всичко около делото "Соло" силно емоционално.

"От едната страна са очите на майките на жертвите, от другата – очите на майката на подсъдимия", обясни Ани Туча. Тя допълни, че и днес би се подписала под оправдателната присъда на обвинения за убийството в дискотека "Соло".

Относно процеса "Октопод" съдебният заседател заяви, че обвиненията не са били такива каквито са се представяли в обществото.

"Може би е обещала да го доведе до обвинителна присъда и сега искат да ѝ го върнат. Това обвинение, начинът по който е задържана – всичко стана толкова грозно, че навява за нещо нечистоплътно", заяви Ани Туча.

"И най-малкото съмнение, че този човек не е виновен, води до оправдателна присъда.

Ако обвинението е доказало, че тя е взела пари, тогава да си носи отговорност. Не можем да търсим сметка на съдия Ченалова, защо е оправдала някого", заяви пък омбудсманът Константин Пенчев.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@