3

Microsoft е почти готова с второто за тази година голямо обновление на Windows 10. То ще започне да се разпространява безплатно на 17-ти октомври т.г., съобщи компанията.

Необичайната история на една снимка, която всички сме виждали

Полезни хитринки за Windows 10

Обновлението се казва Fall Creators Update и е продължение на първия пакет нови функции, които софтуерният гигант пусна през април т.г. Основната новост в него ще е Windows Mixed Reality. Това е платформата за т.нар. "смесена реалност" на Windows, с която Microsoft се надява да направи виртуалната и добавената реалност по-лесно достъпни за масовия потребител.

Опасен троянски кон заразява чрез PowerPoint

Тя е разработена с идеята да поддържа по-евтини очила за добавена и виртуална реалност. Още в същия ден компании като Lenovo, Dell, Asus, Acer и HP ще пуснат свои модели, които да я използват.

Друга новост е в Windows Ink. Технологията на Microsoft за писане върху дисплея със стилус получава възможността да се пише директно в PDF документи и дори те да могат да се подписват. Ще има и функция, която да помага намирането на загубен Surface Pen.

Sony и IBM връщат касетите с лента, но с подобрена цел

С обновлението ще дойде и Game Mode за Windows 10. Чрез този режим операционната система ще може да освобождава системни ресурси по време на игра, за да може да тя върви максимално добре.

Историята на забравения бутон от клавиатурата

Fall Creators Update ще предложи още подобрена система за управление чрез поглед, която да се използва от хора с двигателни проблеми. Приложенията за обработка на снимки също са обновени, както и облачната услуга OneDrive с нова функция, която обединява съхранените на компютъра файлове и тези в "облака" на едно място.

Microsoft работи и по други функции като възможност да се копират снимки и текст от Windows 10 и да се прехвърлят в приложение на Android или iOS. Те обаче все още се доработват и може да не са готови навреме за това обновление. Ако това се случи, ще останат за следващото, което ще бъде през пролетта на 2018 г.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@