7

Apple започна свободното разпространение на новата версия на iOS. Мобилната операционна система ще може да се използва от всички устройства, които в момента работят с iOS 11. Това са всички версии на iPhone от 5s нагоре, iPad mini 2 нагоре, iPad Air и 6-тото поколение на iPod Touch.

Използва ли Apple "алтернативни факти" за своя умен часовник

Apple Watch е първото устройство с вграден ЕКГ

Всички потребители с тези устройства вече имат достъп до iOS 12 директно от менюто с настройки. iOS 12 е безплатна, като идва с доста нововъведения.

Apple преоткрива iPhone с три нови модела

Най-важната промяна в новия iPhone, която всички пропускат

Сред тях е режимът Screen Time. Той помага на потребителите да следят колко време прекарват с устройството си, кои приложения задържат вниманието му най-много. Целта е потребителите по-лесно да балансират употребата на смартфона и приложенията с реалния живот. Има и възможност за въвеждане на ограничение за време за използване на приложенията, достъп до съдържание за деца и др.

iOS 12 въвежда подобрения и в режима "Не ме безпокой", който позволява да се въвежда автоматично активиране в определени часове, места и събития от календара. Също така има и режим Bedtime, който спира и скрива всички известия от началния екран в часовете, в които потребителят е въвел, че спи.

Сред другите новости е функцията Memoji - това са персонализирани анимирани икони, които могат да се използват в чат приложението. Има и нови ефекти за камерата, подобрения за редакцията на снимките. Най-сетне се въвежда и поддръжка на RAW файлове за обработка на снимките.

Apple стана най-скъпата компания в света. Кук: Това не е най-важно

Кои са новостите в iOS 12, която Apple подготвя за есента

iOS 12 прави промени в групирането на известията, дава повече опции за настройка кои известия да могат да подават звуков сигнал и кои просто да се добавят в списъка. Подобрена е и сигурността с повече настройки за създаване и съхранение на пароли, автоматично попълване на кодовете за сигурност и др.

Операционната система е оптимизирана за по-бърза работа, като пуска някои приложения значително по-бързо. Камерата например се стартира със 70% по-бързо. Apple казва, че промените ще бъдат видими за всички съвместими устройства.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@