3

Intel пусна основната част от новото 8-мо поколение на процесорите си от серията Core, съобщава сп. PCWorld. Компанията представи няколко нови модела, като обяви, че най-мощният от тях е и нейният най-добър чип за почитателите на компютърните игри в историята ѝ.

Intel представи най-мощния си 18-ядрен процесор

Intel иска да води изкуствения интелект към добро за хората

Става дума за модела Core i7-8700K. Той ще има 6 ядра и 12 нишки и ще има множество подобрения в начина си на работа. Резултатът ще е видим най-вече по време на игра. Според Intel новият процесор ще дава с 45% повече производителност, когато се използва за едновременното играене на играта Player Unknown: Battlegrounds, записване на геймплея и паралелния стрийминг на живо в интернет.

Всички процесори, които компанията пуска сега, общо 6 на брой, са произведени по технологията 14-nm++, която според Intel означава множество малки подобрения по дизайна и производствения процес. Така компанията може да пусне модели с повече ядра спрямо предишните им поколения за приблизително същата цена.

ИТ гигантите в надпревара кой ще сложи край на смартфона

Моделите, които имат буквата K в края на името си, се продават отключени. Това означава, че могат да се използва за овърклок, стига да имат подходящо охлаждане. Всички нови чипове използват сокета LGA 1151 и чипсета Intel Z370, което означава, че ще е необходима смяна на дънната платка с по-нова. Процесорите поддържат и Intel Optane за ускорение на паметта.

BMW Group, Intel и Mobileye ще въведат безпилотното шофиране до 2021 г.

Поръчките на новите процесори започват още от 5-ти октомври т.г., но доставките им ще започнат малко по-късно. Моделът i7-8700K пък първо ще се появи с гейминйг комютъра Alienware Aurora на 20-ти октомври т.г.

а още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК