0

Ч ат приложенията са особено популярен метод за комуникация между хората. А емоджитата (иконките с различни човечета и изражения) са най-лесният начин за потребителите на чат приложенията да споделят емоциите си. Само че те не винаги отговарят на реалността.

Кой телефон прави най-добрите селфита

Нов дисплей на Apple ще може да пази от нежелани погледи

Приложението Polygram ще се опита да промени това, съобщава онлайн изданието BusinessInsider. То ще използва система за лицево разпознаване и изкуствен интелект, за да отгатва реалните емоции, които изпитва потребителя. Всичко това се извършва с ресурсите на телефона и не се споделя информация с отдалечени сървъри. Приложението може да разпознава емоции, мимики и др.

Хаштагът - случайно откритие, което промени интернет

Социалните мрежи засилват стреса и страха в младите

Анализите се извършват чрез поредица от снимки, които се правят автоматично след получаването на снимка, клип или друго съдържание. Използва се графичният процесор на iPhone за обработка на информацията. Създателите на приложението казват, че процесът отнема около 20 милисекунди и не би трябвало да е забележим от потребителя. Готовият резултат се изобразява като автоматично избрано според емоцията емоджи в чата. Софтуерът взима предвид и промяната на емоциите за определен период от време и добавя още емоджита, които да ги отразят. Например, ако даден клип изненада получателя, а след това го разсмее.

Кои са любимите приложения на тийнейджърите

За сега приложението се предлага безплатно само за iPhone. Работи се и по неговата версия за Android.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@