2

Apple започна разпространението на новата версия на мобилната платформа iOS. Тя е безплатна и може да се инсталира на всички модели от iPhone 6 и нагоре, както и от петото поколение на iPad.

Китайците предизвикаха „Епъл”

Apple отбелязва юбилея на iPhone с три нови модела

Софтуерът може да се инсталира от менюто на устройството, но обикновено е препоръчително да се изчака няколко дни, за да могат евентуални проблеми да бъдат забелязани и оправени. iOS 11 прави големи промени, които се налагат заради липсата на хардуерен Home бутон в най-новите iPhone 8, 8 Plus и iPhone X. Освен това има и доста промени в приложенията и менютата.

Защо iPhone X все още изостава от конкуренцията

Най-откачените слухове за новия iPhone X

Една от големите промени е новият Control Center. Това е мястото, което обединява известията, най-често използваните настройки и дава бърз достъп до любими приложения. Достъпът до това меню може да става чрез плъзване на пръста от долната част на екрана нагоре.

Гласовият асистент Siri също има множество подобрения и нови възможности. Една от тях е възможност да превежда между английски, испански, френски, немски, италиански и мандарин.

Старите технологии, които все още масово се използват

Магазинът за приложения също е преработен. Той има нов дизайн, който напомня чат приложение или социална мрежа с големи изображения.

Note 8 стана най-скъпият смартфон на Samsung досега

Най-сетне потребителите на iOS ще могат да разглеждат какви файлове са качили на устройствата си. Това е възможно от приложението Files, което е своеобразен еквивалент на Windows Explorer.

Големите дисплеи на iPhone Plus версиите и iPhone X могат да са малко неудобни за писане с една ръка. Те получават функция за смаляване на клавиатурата в единия ъгъл, което я прави по-удобна за писане с палец. Активира се чрез натискане и задържане на бутона за емоджита на клавиатурата.

Apple Maps и много други приложения на Apple също са преработени с нов дизайн и повече функции. Приложенията за камерите например имат нови филтри и режими. Самите камери на новите iPhone 8, 8 Plus и X са оптимизирани да използват и приложения с добавена реалност.

Платформата за мобилни плащания Apple Pay пък скоро ще има функция за директно изпращане на пари на приятели и познати чрез приложението Messages. Първоначално обаче услугата ще е само за САЩ, като тя ще е достъпна и за други страни по-късно.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@