1

П ри над 2 млн. приложения в Google Play Store, намирането на добри програми може да се окаже предизвикателство. Google смята да помогне на потребителите на Android, като акцентира кои са най-добрите приложения по нов начин, съобщи самата компания в своя блог.

Манията по телефони на родителите води до лоши деца

Смартфоните спомагат за по-рационално мислене

Приложението Play Store ще получи нова секция - Android Excellence. В нея Google ще поставя само приложенията, които смята, че са най-добрите В тази секция ще попадат програмите с "невероятно потребителско преживяване", които същевременно спазват и най-добрите практики за качество и сигурност. Освен това са приложения, за които се знае, че ще работят добре на възможно най-много телефони.

Google затяга мерките за качество на приложенията

Какво може да очакваме от новия Android O

Това ще са приложенията, които ще са символичната летва за прескачане от останалите програмисти. Те са и приложенията, които според Google отговарят най-добре на собствената визия на компанията за това какво е възможно от програмите и игрите за Android. Вече има и първия списък с избрани приложения. Сред тях са Evernote, HotelTonight, Vivino, Sleep as Android, Skyscanner, Pocket и др. Сред първите топ игри са Hitman Go, Kill Shot Bravo, Golf Clash и др. Секцията ще се обновява редовно, като избраните програми ще трябва да продължат да държат на високото качество. В противен случай ще бъдат махани от нея.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@