22

И ма ли извънземни и влизало ли е човечеството в контакт с тях? Какви са расите извън познатия ни свят, каква е истината за житните кръгове и как са били построени пирамидите? Какво покзват ДНК изследванията на извънземно същество, погребано като божество в храмовете на маите?

Това са само част от въпросите, които ще обсъждат световни учени на тридневна конференция в София. Експертите, които се занимават с космически изследвания се събират и с една друга мисия - тяхната цел е уфологията да бъде призната и изучавана като наука, разказа проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания при БАН.

Той обяви, че по време на конференцията мексиканските му колеги ще прожектират филм за изследванията на същество, открито в пирамида на маите. Структурата на съществото е сходна на човешката и за това в началото учените са смятали, че то е мутант, разказа проф. Филипов пред Vesti.bg.

По-задълбочени изследвания на ДНК-то през последните години обаче доказали, че то няма нищо общо със земните същества. Освен това има някои видими разлики – главата му е значително по-голяма от човешката, а тялото е хилаво и с дължина около 60 см. Нивата на комуникация между тях обаче са различни, защото извънземните не използват звуковите вълни. За това и повечето открити тела нямат уши.

Проф. Филипов е убеден, че хората са влизали в контакт с извънземни раси преди много години и това продължава да се случва и днес. Човечеството обаче не е узряло, за да осъзнае, че има и по-интелигентни създания. Експертите в космическите изследвания са категорични, че уфологията трябва да бъде изучавана подробно като официална наука.  

В репортаж на Нова ТВ проф. Филипов обясни, че недоумява защо смятат за луди хората, които вярват в извънземни. Вижте в следващото видео:

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@