13

З аседанието на кабинета започна с известно закъснение. Въпреки предварително подадената информация от екипа на Валери Симеонов за негово изявление днес пред медиите преди събирането на министрите, това не се случи. Валери Симеонов отсъстваше и от последното за него заседание на кабинета като вицепремиер, информира NOVA.

Иначе социалният министър Бисер Петков съобщи, че се отпуска еднократна финансова помощ за отопление за зимния сезон от 100 лв. към енергийната помощ от 374 лв.

Общата сума, която ще бъде разпределена е 21 млн. лв.,

която е осигурена от бюджета на социалното министерство за тази година.

Сумата ще бъде изплатена през декември. По този начин одобрените от Агенцията за социално подпомагане ще получат следващия месец общо 475,15 лв. Средствата са осигурени от бюджета на социалното министерство и няма да се налагат допълнителни трансфери от републиканския бюджет.

Към момента са одобрени 210 000 домакинства.

В момента се провежда среща между премиерът Бойко Борисов и синдикатите и работодателите. Темата не е обявена за медиите.

Приоритети в Бюджет 2019

Вдигат максималния осигурителен доход от догодина

Владислав Горанов съобщи кой ще получи 10% върху заплатата

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@