3

А мериканската Комисия по международна търговия (ITC) обяви, че е започнала предварително разследване срещу Apple, съобщава Reuters. Причината са множество оплаквания за нарушени патенти от устройства на компанията.

iPhone 7 има по-добри продажби от новия iPhone 8

ITC е получила жалба от Aqua Connect и Strategic Technology Partners of Orange, California. В жалбата са посочени определени модели от почти всички устройства, които Apple предлага. Сред тях за iPhone, iPad, iPod, компютрите Mac и Apple TV.

Apple работи по устройството, което ще замени iPhone

Возняк: iPhone 8 е същият като iPhone 7 и като iPhone 6

Жалбоподателите искат от ITC да издаде временна заповед за забрана на вноса и продажбите на устройствата, които са обвинени в нарушение. ITC казва, че проверката срещу Apple е именно, за да се определи дали има основание за подобно решение. Предстои среща с представители на Apple и на жалбоподателите пред съдия. Едва тогава Комисията ще вземе решение дали да започне подробно разследване и да наложи временната забрана.

Защо iPhone X все още изостава от конкуренцията

Ерата на Apple приключи, смята Питър Тийл

Двете компании са завели и дело срещу Apple още на 10-ти октомври т.г. Aqua Connect твърди, че са работили заедно с Apple за функцията за отдалечен достъп до macOS през 2011 г. Компанията смята, че след края на съвместната работа, Apple е продължила да използва същата технология без разрешение.

ITC казва, че ще се опита да реши дали има основания за разследване възможно най-бързо. Ако започне разследване, Комисията ще има 45-дневен срок, за да определи крайна дата на проверката.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@