Нови Android приложения
Източник: netinfo
0

 

Memory Booster - Повечко оперативна памет!  

Платформа: Android
Цена: безплатно
(2.5 ЕUR за разширена версия)


Съвременните телефони вече видимо страдат от „синдромите” на настолните си компютърни „братовчеди” – множество програми, работещи паралелно, десетки процеси на фонов режим, затруднено бързодействие... И въпреки че Android като операционна система разполага с интелигентни механизми за управление на системните ресурси, Memory Booster със сигурност ще ви свърши добра работа – особено ако тряба да „убиете” даден процес, който упорито отказва да бъде деактивиран. Memory Booster визуализира заетата оперативната памет, като представя динамично и потреблението на процесорната мощ. Така бързо и лесно може да прецените доколко терминирането на даден процес ще способства за подобряване бързодействие­то на телефона. Нещо повече – Memory Booster може да ви помогне да изключите лошо написани програми, които карат телефона да забива.

Сайт: www.android.com/market

Лека нощ от Sleep Bot Tracker

Платформа: Android
Цена: безплатно



Времето за сън не достига! Ако имате проблеми със съня – спите твърде дълго, твърде кратко, не може да си починете или просто търсите интелигентен заместник на стандартния „будилник”, SleepBot Tracker има какво да ви предложи.
Основната функция на приложение е документирането на личните ви навици – кога лягате да спите, кога ставате, успивате ли се, ставате ли навреме и т.н. След като програмата е събрала достатъчно данни, тя може да ги обработи и да състави доклад. Точно така, освен че ще ви каже неща, които със сигурност знае­те (че не чувате алармата и закъснявате за работа), тя ще ви изготви класация по т.нар. SDI, или индекс за нарушения на съня (Sleep Disturbance Index). Програмата може да обхване статистически период до 180 дни, да състави таблици, да визуализира с диаграми (примерно има ли подобрение), дали променяте биологичния си часовник и разполага с още куп интересни опции, настройки и дори съвети.

Сайт: www.android.com/market

Ретро гейм романтика с ROM Gripper

Платформа: Android
Цена: безплатно (2.5 ЕUR за разширена версия)


Време за забавление! ROM Gripper е класически емулатор, който може да превърне вашия Android телефон в... игрална конзола! Съответно да си припомните класически игри като Zelda, Alex Kidd и разбира се, Super Mario, както и стотици други заглавия, които отдавна са свободно достъпни из интернет пространството. ROM Gripper осигурява поддръжка на най-популярните и любими игрови платформи като Sega, Gameboy, Atari 2600 и др. Хубавото е, че никой не ви занимава с излишни подробности – нужно е просто да свалите играта, а ROM Gripper я стартира, като автоматично разпознава необходимата конзола, като директно инсталира и активира нужния режим на ROM емулация. Ако случайно липсва, ROM Gripper ще ви прехвърли към Android Market. Всъщност най-големият плюс на ROM Gripper e, че позволява да търсите, сваляте и разбира се, играете, без да е задължително да прехвърляте и модифицирате инсталационни файлове от настолен компютър.

Сайт: www.android.com/market

Скрийте снимките! С Vaulty Free Hides Pictures

Платформа: Android
Цена: безплатно

Със сигурност ви се е случвало да дадете на някой уж да разгледа новия ви телефон, а той да набара (къде случайно, къде недотам случайно) снимки, които са, както се казва, само и единствено за лично ползване. За да избегнете подобни конфузни ситуации, може да инсталирате настоящата програмка. Тя е безплатна и съвсем мъничка. Задачата й е ясна – да скрие избрани от вас снимки във специален трезор, където никой няма да може да ги намери или отвори. „Трезорът” се пази, разбира се, с парола, така че достъпът е силно ограничен. Добавянето на данни към трезора е лесно, може да включвате и мултимедийни файлове, макар че клипчета и снимки се препращат и съхраняват отделно. Имайте предвид, че след като бъдат скрити, данните остават невидими не само за любопитни погледи на ваши приятели, но също така и за останалите приложения в телефона. Така че, ако искате да си ги разгледате, трябва да ги извадите от „трезора”. И още нещо – помнете си паролата. Ако я забравите, няма да може да възстановите ценните снимки и клипчета.
Сайт:
stackrmobile.com/blog/

Пожълтели спомени с Retro Camera 

Платформа: Android
Цена: безплатно



Има чар в старите фотографии. Носят меланхолията и романтиката на отминали години. Не­случайно ефектите за „състаряване“ са толкова популярни и присъстват в почти всяка графична програма и при повечето фотоапарати. Но ако искате да избягате от клиширания Sepia режим, може би Retro Camera ще ви даде това, което търсите. Приложението е напълно безплатно, с размер под 6 MB, инсталира се без проблем и с негова помощ ще може да се върнете назад във времето и да си представите, че снимате не с последно поколение смартфон, а със стар, олющен фотоапарат. Имате пет готови режима, които имитират различни ретро модели, сред които Xolaroid 2000 или FidgeCam. Много е интересно! Авторите са се опитали да доближат до истинските характеристики на съответния фотоапарат, като атмосферата е подсилена с познатите преосветени зони, изтъркани ръбове, следи от прах и драскотини. Резултатите са впечатляващи и много реалистични. Retro Camera е идея, ако правите семейни албуми, снимате стари сгради и улици или просто искате да се забавлявате.

Сайт: www.android.com/market

 

Shake UnInstall – Лесна деинсталация

Платформа: Android
Цена: безплатно



Ако сте се вманиачили да инсталирате и тествате различни програмки, със сигурност ще дойде момент, в който трябва да деинсталирате част от тях. Това не е чак толкова трудно и сложно, но пък благодарение на Shake Uninstall може да бъде още по лесно – ако някое приложение не ви харесва, просто може да разтръскате телефона и да натиснете OK. И вече го няма. Забавно нали. Естествено Shake Uninstall трябва да е активен, за да може тази „разтърсваща” деинсталация да се получи. Ако тествате много програмки по цял ден, може да накарате Shake Uninstall да се стартира при зареждане на операционната система. Но внимавайте – така може, без да искате, да махнете програмки, които ползвате активно.

Сайт: www.android.com/market

Джобен „фотошоп” от Camera 360

Платформа: Android
Цена: безплатно

Ако ефектите в Retro Camera ви се струват скучни и „пенсионерски”, може да пробвате Camera 360. Приложението също е безплатно и ви дава възможност да снимате и да прилагате филтри върху готовите файлове. За целта разполагате с няколко режима, всеки от които ви дава достъп до колекция от какви ли не забавни ефекти. Така например в Забавния (Funny mode) са предвидени средства, с които тотално може да промените въздействието на снимката – като например Surrealist Painting (за да придадете сюрреалистичен вид), Line Sketch (скициране) или пък добре познатия FishEye за имитиране шантавия начин, по който ни виждат рибите (изпъкнали като на криво огледало). Естествено предвидени са и цял набор от средства за класическо оптимизиране на снимките (баланс на бялото, регулиране на цветовото насищане, преобразуване в черно-бяло и т.н.), като са добавени и доста интригуващи механизми за симулиране на HDR изображение. Така че, ако искате да обработите подобаващо дадена снимка, не е задължително да прибягвате до услугите на Photoshop. Изобщо Camera 360 е добре замислена и богата като възможности програма, която, нека отново ви напомня, е напълно безплатна.

Сайт: www.android.com/market

Материалът е от бр. 117 на сп. HiComm

 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Майка към дъщеря: - Дъще, мъжът трябва да се избира умно! Виж баща си - разбира от електричество, от водопровод, от мебели, може да поправи…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

„На път за Шенген” в „Темата на NOVA“

„На път за Шенген” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 9 минути

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

<p>&quot;Не сме виждали подобна ситуация от 1945 г. насам&quot;</p>

Туск: Започна нова ера на войни

Свят Преди 20 минути

Тя бе поставена с руското нахлуване в Украйна преди малко повече от две години, заяви премиерът на Полша

Добро дело: Първокласници върнаха изгубена чанта с голяма сума пари (ВИДЕО)

Добро дело: Първокласници върнаха изгубена чанта с голяма сума пари (ВИДЕО)

Вдъхновени истории Преди 45 минути

Децата веднага предали чантата с парите на ръководството на училището

Земетресение с магнитуд 5,7 в Гърция

Земетресение с магнитуд 5,7 в Гърция

Свят Преди 1 час

Към момента няма данни за жертви или нанесени материални щети

Снимката е илюстративна

Над 14 милиона германци са бедни

Свят Преди 1 час

Всяко пето дете в Германия е засегнато от бедност

Борисов: Мераклии за премиери ще се намерят

Борисов: Мераклии за премиери ще се намерят

България Преди 1 час

Президентът е отговорен човек и в случая може да му се разчита, заяви лидерът на ГЕРБ

Три земетресения разлюляха Родопите за няколко минути

Три земетресения разлюляха Родопите за няколко минути

България Преди 1 час

Най-силното от тях, с умерен магнитуд от 3,8 по Рихтер, е край Девин

<p>Алесандро Микеле поема &quot;Валентино&quot;</p>

Бившият творчески директор на "Гучи" Алесандро Микеле поема "Валентино"

Свят Преди 1 час

51-годишният Микеле напусна "Гучи" през 2022 г.

Откриха тяло до детска ясла в Русе

Откриха тяло до детска ясла в Русе

България Преди 1 час

По непотвърдена информация то е открито около 6:00 часа в петък сутрин

Джип се запали в центъра на София

Джип се запали в центъра на София

България Преди 1 час

Инцидентът е станал в района на площад "Руски паметник"

<p>&quot;Еликсир на живота&quot;: Как 130-годишен мармот стана &quot;безсмъртен&quot;</p>

Мармотът Фил и съпругата му Филис станаха родители

Любопитно Преди 1 час

Фил е най-популярният мармот, който прогнозира настъпването на пролетта в САЩ

<p>Мащабно антитерористично учение в Бургас</p>

Мащабно антитерористично учение се проведе в Бургас

България Преди 1 час

Полицаи евакуираха в четвъртък вечер служители и граждани в района на автогара "Запад"

Връщат светофарите с таймер, предвиждат и нови правила за ляв завой

Връщат светофарите с таймер, предвиждат и нови правила за ляв завой

България Преди 2 часа

Броячите за светване на зелен или червен сигнал бяха премахнати преди две години

След убийството на 56-годишен мъж: Жители излизат на протест в Добрич

След убийството на 56-годишен мъж: Жители излизат на протест в Добрич

България Преди 2 часа

Шествието на гражданите ще се проведе в събота от 11.30 ч.

ЕК прекрати проверката за доставката на влакове за България от Китай

ЕК прекрати проверката за доставката на влакове за България от Китай

България Преди 2 часа

Това съобщи еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон

Черноморският флот на Русия претърпя поредица от загуби от Украйна

Черноморският флот на Русия претърпя поредица от загуби от Украйна

Свят Преди 2 часа

Ударите на Киев застрашиха контрола на Русия върху най-близкия до Украйна район на Черно море