0

Н ад 4 млн. вируса и зловредни кода са засечени в България рамките на 2016 г. Това показват данните на ESET Live Grid, глобална мрежа за обмен на информация на създателите на антивирусната технология NOD32 ESET.

До 20 млн. EUR или 4% от годишния глобален оборот глоби грозят организациите, които не защитават изискванията за защита на личните данни според новия задължителен регламент на ЕС - GDPR. Смарт часовниците, смарт телевизорите – и дори смарт хладилниците могат да бъдат използвани като средства за атака (например, фишинг или спам дистрибуция).

„Тези факти са достатъчно показателни за огромната значимост, която има адекватната защита на личните данни и информация днес и сега.

Тази защита обаче далеч не се изразява в инсталирането на едно антивирусно решение – или друг друго единично средство за лекуване на определен симптом. Защитата на информацията е процес, а не просто техническо решение,“ коментира Спас Иванов, сертифициран одитор по информационна сигурност и търговски директор на CENTIO Professional IT Security.

„Живеем в свят, в който информационните технологии са една нова реалност с възможности, нови правила, проблеми и решения. Именно тях искаме да покажем в рамките на годишната си конференция ESET Security Days 2017 в Capital Fort, бул. Цариградско шосе 90, София, на 12 май 2017 г.“, добавя Иванов.

Програмата на събитието включва реални демонстрации на решения за най-наболелите проблеми в областта на защитата на личните данни.

„Ще покажем кое е най-слабото звено на бизнеса – и какви мерки може да се вземат, за да защитите компанията си срещу потенциално принудително спиране на критични услуги от зложелатели.

Как може да приведете бизнеса в съответствие с изискванията на новия задължителен регламент за защита на личните данни в ЕС (GDPR) и да спестите глоби в размер на до 20 млн. EUR или до 4% от годишния глобален оборот на организацията,“ коментира Спас Иванов, сертифициран одитор по информационна сигурност. Той ще е и сред лекторите на форума.

Запишете се за участие в ESET Security Days 2017 и вижте новата реалност в защитата на информацията на живо.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@