3

М иналият четвъртък от Facebook повдигнаха булото над намеренията си да вкарат възможност за заснемане и обмен на снимки в 4К резолюция.

Свободния обмен на снимки в такава резолюция при мобилните устройства е възпрепятстван най-вече от по-големия файлов размер и скоростта, която ще трябва да се повиши, за да се запази характерния за мобилните приложения темп на изпращане.

"Вашите снимки ще се изпращат бързо, както и преди, дори и в тази нова, по-висока резолюция" - категорични са от компанията. В случая скоростта е важна, тъй като проучване на Akamai показва, че потребителите не използват приложения, на които им отнема повече от две секунди да стартират. Нещо повече - с всяка секунда закъснение рисковият процент за дадено приложение да бъде изоставено се покачва с 5,8%. Популярният Messenger също не е изключение.

Процеса ще е същият като със стандартна снимка - след като ъпгрейдне версията си, потребителят може да започне разговор, от където да включи камерата или да избере готова снимка и да я изпрати.

Поддръжката на 4К резолюция ще бъде достъпна незабавно за iPhone и Android телефони в Съединените Щати, Канада, Франция, Австралия, Великобритания, Сингапур, Хонг-Конг, Япония и Южна Корея, а в рамките на седмици опцията ще е достъпна и в други държави.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@