1

Intel отново има проблеми заради уязвимостите Meltdown и Spectre, които бяха разкрити в началото на месеца. От миналата седмица вече активно се разпространяват ъпдейтите, които да коригират проблема доколкото е възможно. Оказва се обаче, че "кръпките" създават повече ядове на потребителите и Intel дори призова хората да не инсталират обновленията.

Intel е почти готова с ъпдейти за някои от уязвимите чипове

Google откри още проблеми с процесори на Intel, AMD и ARM

Компанията обяви в сайта си, че препоръчва на всички - производители, доставчици на услуги, софтуерни компании и крайни потребители да не инсталират настоящите ъпдейти на системите си. Причината - те могат да увеличат броя на неочакваните рестартирания, както и да доведат до "други непредвидими действия в поведението на системата".

Съобщението на компанията идва на фона на множество оплаквания през последните дни именно заради подобни последици след инсталирането на ъпдейтите. Засегнати са различни модели и поколения чипове от Broadwell насам. Повечето от проблемите са свързани предимно с професионални системи и сървъри, но има и крайни потребители, които са били засегнати от тях.

Чипове на Intel също забавят работата на компютрите

Милиони устройства са под риск заради пропуск на Intel

Intel казва, че е открила причината за проблема в поколенията Broadwell и Haswell и вече работи по решаването му. За останалите процесори обаче, включително Ivy Bridge, Sandy Bridge, Skylake и KabyLake за сега все още се "работи по разработването на решения".

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@