5

И в момента Google Maps разполагат с доста подробности за адреси, местоположение на магазини, натовареност на трафика и др. Скоро обаче популярната услуга ще знае впечатляващи подробности благодарение на новите камери за Street View, съобщава сп. Wired.

Най-честите въпроси, които българите питат Google

Google Maps ще показват къде има места за паркиране

За пръв път от осем години насам Google обновява камерите на автомобилите, които обикалят и снимат улиците по света. Новите камери са с по-висока резолюция и ще могат да се използват за машинно обучение и анализи от изкуствен интелект.

Десетте най-използвани приложения за смартфони

Хаштагът - случайно откритие, което промени интернет

Камерите ще снимат с повече и по-добри детайли. Това е от значение не само за качеството на изображенията в услугата Street View. Хората вече търсят все повече подробности в Google Maps, не само адреси. Те например искат да знаят и работното време на даден магазин или ресторант. Качествените снимки на Street View ще позволяват на алгоритмите на Google да разчитат дори табелите с работното време например.

Социалните мрежи засилват стреса и страха в младите

5 неща, които машините знаят за всеки в социалните мрежи

Освен това изкуственият интелект ще може да "опознава" заобикалящия свят по-добре. Той ще може да прави повече връзки между обектите и сградите, както и да отговаря на съвсем тривиални въпроси например "каква е розовата сграда в края на улицата" или "какво е името на магазина до този за обувки". Всичко това ще е възможно благодарение на анализите на снимките от алгоритмите.

Една от дългосрочните цели на Google е да може да отговаря смислено на всеки въпрос на потребителя. За да постигне това обаче се нуждае от огромни обемни информация. Данните ще се използват и за цялостно машинно обучение и усъвършенстване на изкуствения интелект отвъд карти и навигация, казва още Google.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@