0

Google обяви, че приложението на Gmail за Android вече ще проверява и предупреждава, когато в писмата има потенциално опасни връзки към сайтове. Нова система ще анализира линковете и ще преценява дали те не водят до сайтове, в които има вируси или прилагат т.нар. фишинг методи в опит да излъжат потребителите.

Знаете ли какво е спам? АБВ Поща отговаря

Проста онлайн измама коства милиарди на компаниите

5 издънки на глупави крадци на технологични джаджи

Ако открие потенциално опасен линк, а потребителят кликне на него, системата ще показва предупредителен екран. В него ще уведомява потребителя за потенциалния риск, като той ще може сам да прецени дали все пак иска да отвори въпросния сайт или не.

Нова измама с фалшиви файлове лъже потребителите

Компанията уточнява, че показването на предупреждение, не означава задължително, че има проблем с дадения сайт. Възможно е просто системата да не е събрала достатъчно данни, които да гарантират сигурността и затова издава предупреждение. Най-важното според Google е да мотивира потребителите да подхождат с повишено внимание към линковете, които получават в имейлите си, защото обикновено това е един от най-честите начини за заразяването на устройството с вируси.

5 неща, които машините знаят за всеки в социалните мрежи

5 съвета за по-сигурни пароли

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@