37

О сем души се явиха в съда вчера, по обвинение за участие в изнасилването и убийството на осемгодишно момиче в храм в индийската провинция Джаму и Кашмир.

Междувременно след избухването на протести в цялата страна полиция извърши още един арест на политик от управляваща партия заради изнасилване на дете.

Каква е истината за 26-те мъртви момичета в Италия

САЩ: България е сред основните страни източници на трафика на хора в ЕС

Изнасилване на 15-годишно момиче беше излъчено във Facebook

Осем души бяха арестувани за убийството, включително четирима полицаи и един малолетен. Всички са хиндуисти.

Момичето, чиято самоличност бе защитена със съдебна заповед, беше убито в северната част на Джаму и Кашмир.

Тя била отвлечена от непълнолетния съучастник. Момичето било принуждавано да поеме седатив в продължение на пет дни. Първо е затворена в барака и след това откарана в хиндуистки храм, където е изнасилена многократно от различни мъже, включително от полицаи. Накрая е удушена и убита с удари с камък.

Двама министри подадоха оставки след митинг на местни хиндуистки групи в защита на обвиняемите.

Министърът по въпросите на жените и децата в Индия призова за смъртно наказание на изнасилвачите. Случаят засили рязко напрежението между мюсюлмани и хиндуисти в страната, тъй като убитото момиче е от номадско племе, изповядващо исляма.

Случаят доведе до действия и спрямо други подобни престъпления. Централното бюро за разследване арестува Кулдийп Сингх Сенгар, депутат от щата Утар Прадеш, за предполагаемо изнасилване на 17-годишно момиче миналата година.

Младата жертва се опита да се изгори жива пред неговата резиденция. На следващия ден баща ѝ беше задържан от полицията и почина от наранявания, получени от предполагаем побой.

Семейството на момичето, разказа пред разследващите, че жена на име Сингх е отвела дъщеря им при депутата под предлог, че ще започне работа.

След това тя стояла на стража пред вратата, докато Сенгар изнасилвал момичето.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@